MApN: Instruire prin simulare pentru noile sisteme Patriot

MApN: Instruire prin simulare pentru noile sisteme Patriot

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că la sediul Regimentului 74 Patriot din garnizoana Mihai Bravu a început pregătirea operatorilor pe echipamente de instruire prin simulare RT-3 (Reconfigurable Table Top Trainer), intrate recent în dotarea unităţii.

Potrivit MApN, instruirea are loc în pregătirea intrării în serviciul Forţelor Aeriene Române a sistemului de rachete sol-aer cu bătaie mare Patriot.

Primul sistem Patriot din cele şapte achiziţionate - patru pentru Forţele Aeriene şi trei pentru Forţele Terestre - va intra în dotarea Forţelor Aeriene Române în a doua parte a acestui an, următoarele trei sisteme urmând a fi livrate până la sfârşitul anului 2022.

Până la această dată, peste 50 de militari din cadrul Forţelor Aeriene au absolvit o serie de cursuri de operare şi mentenanţă pentru sistemul Patriot, organizate în cadrul United States Army Air Artillery School, Fires Center of Excelence din Fort Sill, Oklahoma, precizează MApN într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Intrarea în dotarea Forţelor Aeriene Române a sistemului Patriot va asigura o capacitate de apărare antiaeriană esenţială pentru ţara noastră, pentru apărarea spaţiului aerian naţional, parte a spaţiului aerian al NATO.

România a achiziţionat cea mai recentă versiune de sisteme Patriot aflate în serviciu şi testate în luptă, capabilă să angajeze toate tipurile de ameninţări aeriene actuale.

Sistemul Patriot a fost testat şi perfecţionat în luptă de-a lungul a cei peste 20 de ani de când se află în serviciu operaţional, 17 ţări din întreaga lume deţinând mai mult de 220 de astfel de sisteme, arată sursa citată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin