MApN își propune restaurarea Crucii de pe Caraiman, cu ocazia comemorării Primului Război Mondial

MApN își propune restaurarea Crucii de pe Caraiman, cu ocazia comemorării Primului Război Mondial

Ministerul Apărării Naționale își propune restaurarea, reabilitarea și conservarea monumentului "Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial" de pe Vârful Caraiman, precum și amenajarea unui spațiu expozițional dedicat evenimentului istoric în cinstea căruia a fost edificat monumentul, în cadrul acțiunilor și manifestărilor dedicate comemorării Primului Război Mondial și a celebrării centenarului Marii Uniri.

"În acest sens, a fost transferat din domeniul public al orașului Bușteni și din administrarea Consiliului Local al orașului Bușteni în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale imobilul 'Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial'", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN) remis joi AGERPRES.

MApN a finalizat documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, fiind în curs de obținere a autorizațiilor și avizelor necesare conform certificatului de urbanism.

De asemenea, potrivit Planului sectorial al MApN, investiția este prevăzută ca inițiativă prioritară a ministerului.

La momentul actual are loc activitatea de elaborare a propunerii de proiect "Restaurare, reabilitare, conservare și amenajare spațiu expozițional Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial (Monumentul Eroilor — Crucea de pe Vârful Caraiman)" pentru obținerea de finanțare europeană în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, apelul de proiecte POR/2016/5/5.1.

"Pentru realizarea acestei activități s-a constituit un grup de lucru intrainstituțional, care include specialiști din diferite structuri ale ministerului, sub coordonarea secretarului general", se arată în comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”