MApN: Medalii de aur și argint la Invictus Games Toronto 2017

MApN: Medalii de aur și argint la Invictus Games Toronto 2017

Echipa României, formată din Ionuț Butoi, Dorin Petruț și Nicușor-Augustin Pegulescu, a câștigat medalia de aur în finala de tir cu arcul, compound, la Invictus Games Toronto 2017, iar Ionuț Butoi a obținut și medalia de argint în finala de tir cu arcul, compound, informează un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale (MApN) transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Sursa foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania / Facebook

Potrivit sursei citate, Ionuț Butoi a fost rănit în anul 2008, în Afganistan. În urma exploziei unui dispozitiv exploziv improvizat, militarul a fost la un pas de a-și pierde viața. Și-a fracturat coloana, a rămas paralizat de la brâu în jos, a făcut diabet din cauza stresului, fiind acum dependent de insulină. Se antrenează pentru probele de tir cu arcul, haltere și înot.

Sursa foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania / Facebook

Nicușor-Augustin Pegulescu a fost rănit în anul 2009 în Afganistan, precizează MApN. Are piciorul stâng amputat și se antrenează pentru probele de canotaj în sală, la simulator, și tir cu arcul.

Dorin Petruț a fost rănit în anul 2007, în Irak. Are în piciorul stâng, de la genunchi la gleznă, o tijă din titan, prinsă cu cinci șuruburi. Se antrenează pentru proba de tir cu arcul.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...