MApN: Motoc a vizitat cele două structuri multinaționale ale NATO de comandă-control cu sediul la București

MApN: Motoc a vizitat cele două structuri multinaționale ale NATO de comandă-control cu sediul la București

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au vizitat vineri Unitatea de Integrare a Forțelor NATO și Comandamentul multinațional de divizie de Sud-Est, ambele aflate în București, informează MApN.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, Motoc a discutat cu militarii români și aliați, s-a informat despre problemele curente, a apreciat eforturile depuse până în acest moment și le-a cerut să continue într-un ritm susținut procesul de operaționalizare a structurilor din care fac parte.

"Constituirea celor două structuri multinaționale ale NATO de comandă-control și creșterea semnificativă a numărului de exerciții găzduite și organizate de România sunt exemple concrete ale capacității Armatei României de a se adapta noilor provocări de securitate din regiune", a afirmat Motoc, citat în comunicat.

După cum precizează MApN, demnitarul român a spus că operaționalizarea completă a celor două comandamente NATO reprezintă un obiectiv major al ministerului și i-a asigurat pe militari de tot sprijinul necesar.

"Înființarea acestor structuri de comandă pe teritoriul României se înscrie în măsurile luate de NATO ca răspuns la modificarea situației de securitate din regiune și are ca scop îmbunătățirea capacității Alianței de a răspunde concret și decisiv oricărei acțiuni ostile îndreptată împotriva unui stat membru", adaugă sursa citată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...