MApN: Motoc a vizitat cele două structuri multinaționale ale NATO de comandă-control cu sediul la București

MApN: Motoc a vizitat cele două structuri multinaționale ale NATO de comandă-control cu sediul la București

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au vizitat vineri Unitatea de Integrare a Forțelor NATO și Comandamentul multinațional de divizie de Sud-Est, ambele aflate în București, informează MApN.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, Motoc a discutat cu militarii români și aliați, s-a informat despre problemele curente, a apreciat eforturile depuse până în acest moment și le-a cerut să continue într-un ritm susținut procesul de operaționalizare a structurilor din care fac parte.

"Constituirea celor două structuri multinaționale ale NATO de comandă-control și creșterea semnificativă a numărului de exerciții găzduite și organizate de România sunt exemple concrete ale capacității Armatei României de a se adapta noilor provocări de securitate din regiune", a afirmat Motoc, citat în comunicat.

După cum precizează MApN, demnitarul român a spus că operaționalizarea completă a celor două comandamente NATO reprezintă un obiectiv major al ministerului și i-a asigurat pe militari de tot sprijinul necesar.

"Înființarea acestor structuri de comandă pe teritoriul României se înscrie în măsurile luate de NATO ca răspuns la modificarea situației de securitate din regiune și are ca scop îmbunătățirea capacității Alianței de a răspunde concret și decisiv oricărei acțiuni ostile îndreptată împotriva unui stat membru", adaugă sursa citată.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!