MApN: Peste 1.500 de militari - la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus, în ultimele 24 de ore

MApN: Peste 1.500 de militari - la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus, în ultimele 24 de ore

Peste 1.500 de militari au participat la acţiuni de prevenire a răspândirii noului coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit MApN, în intervalul 12 aprilie ora 16,00 - 13 aprilie ora 16,00, 1.591 de militari şi 346 de mijloace tehnice au acţionat în Bucureşti şi în ţară, în 314 misiuni de întărire a prezenţei şi asigurarea fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Albiţa (Vaslui), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Giurgiu (Giurgiu), Bechet şi Calafat (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Petea şi Halmeu (Satu Mare).

Militarii au participat şi la patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoţire convoaie de transport persoane.

În acelaşi interval, la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" au fost prelucrate un număr de 108 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2.

MApN aminteşte că Forţele Aeriene Române participă la efortul naţional de combatere a COVID-19 prin asigurarea aeronavelor care vor executa misiuni zilnice de transport, de luni până vineri, pe ruta Bucureşti-Frankfurt şi retur, pentru aducerea în ţară a echipamentelor de protecţie achiziţionate din Coreea de Sud de statul român, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Zborurile au fost solicitate de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne. Distribuirea echipamentelor va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea IGSU, iar cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, echipamentele vor fi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical din ţară şi echipajelor operative care acţionează în teren.

Totodată, militarii Batalionului 1 CIMIC (cooperare civili-militari) din Bucureşti continuă distribuirea pachetelor cu produse alimentare de strictă necesitate pentru veteranii de război şi văduvele acestora din judeţele Iaşi, Dolj şi Mehedinţi, iar militarii din Batalionul 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) "General Gheorghe Teleman", din subordinea Diviziei 2 Infanterie "Getica", continuă misiunile pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere din municipiul Suceava.

De asemenea, militarii Armatei României asigură, în continuare, paza a 84 de obiective situate în municipiul Bucureşti şi în alte 28 de judeţe. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

2 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

3 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

4 „Accidentul” Cîțu, schimbat și de la șefia Senatului / Când apare dosarul?

5 ULTIMA ORĂ Un nou „măcelar” la comanda trupelor de invazie ale Rusiei