MApN: Primul lot al produsului imunomodulator OROSTIM-HV, lansat pe piaţă de Institutul "Cantacuzino"

MApN: Primul lot al produsului imunomodulator OROSTIM-HV, lansat pe piaţă de Institutul "Cantacuzino"

Institutul "Cantacuzino" lansează pe piaţă imunomodulatorul OROSTIM-HV, care va putea fi achiziţionat începând cu data de 2 decembrie, de la punctul de vânzare al Institutului din Splaiul Independenţei nr. 103, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Luni, la sediul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" va avea loc conferinţa de presă organizată cu ocazia lansării pe piaţă a primului lot al produsului. La eveniment vor fi prezenţi prim-ministrul Ludovic Orban şi ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă.

"OROSTIM-HV este un supliment alimentar care conţine o combinaţie dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene şi o pulbere de extract de orz verde. Are proprietăţi antioxidante şi de stimulare a imunităţii, determinând creşterea rezistenţei organismului la infecţii. Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariţie a infecţiilor respiratorii persoanelor care lucrează în colectivităţi cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecţii respiratorii repetate şi persoanelor de vârsta a treia în stări cu imunitate scăzută", reiese din comunicatul MApN.

Conform aceleiaşi surse, în următoarea perioadă se va continua dezvoltarea produsului iar anul viitor Institutul "Cantacuzino" va realiza "transferul tehnologic într-o altă arie de fabricaţie pentru producţia în serie a produsului". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /