MApN: Șeful SMG, la reuniunea Comitetului Militar al NATO

MApN: Șeful SMG, la reuniunea Comitetului Militar al NATO

Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General (SMG), va participa, pe 17 și 18 ianuarie, la Bruxelles, la cea de-a 176-a sesiune a Comitetului Militar al NATO, informează Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, AGERPRES, pe agenda reuniunii se află discutarea aspectelor militare de actualitate privind misiunea Resolute Support din Afganistan, precum și a provocărilor și amenințărilor curente la adresa NATO.

De asemenea, vor fi sesiuni dedicate parteneriatelor NATO cu Ucraina, Georgia și cu statele partenere participante la Dialogul Mediteranean și la inițiativa Platforma de Interoperabilitate.

Comitetul Militar se întâlnește, în formatul șefilor apărării, de două ori pe an, pentru a discuta despre misiunile și operațiile actuale și viitoare și pentru a formula direcțiile necesare consolidării posturii aliate de descurajare și apărare, precum și despre adaptările pe termen lung ale NATO, amintește comunicatul citat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro