MApN: Simona Cojocaru - noul şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale

MApN: Simona Cojocaru - noul şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale

Simona Cojocaru este, începând de joi, noul şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit unui comunicat al MApN, secretarul de stat Simona Cojocaru a fost învestită în funcţie în cadrul unei ceremonii, la care au participat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, locţiitorul şefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, şi secretarul de stat Dănuţ Sebastian Neculăescu.

În intervenţia sa, ministrul Apărării a asigurat-o pe Simona Cojocaru de întreg sprijinul echipei de conducere a MApN.

"Sunt sigur că veţi reuşi să polarizaţi toată energia pozitivă a personalului tânăr care activează în cadrul Departamentului şi, împreună, să vă îndepliniţi obiectivele actuale şi pe cele viitoare. Totodată, am deplina convingere că veţi găsi o linie de comunicare cât se poate de coerentă şi continuă, atât în interiorul structurii pe care o conduceţi, cât şi cu celelalte structuri din cadrul Ministerului Apărării Naţionale", a afirmat Ciucă.

La rândul său, noul secretar de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale a mulţumit pentru încrederea ce i-a fost acordată şi a dat asigurări că Departamentul pe care îl conduce va susţine şi va îndeplini obiectivele Ministerului Apărării Naţionale folosind toate atuurile pe care le are - profesionalism, inteligenţă şi tinereţe.

"Analizăm, evaluăm şi depunem toate eforturile pentru a asigura României puterea de a interveni la masa deciziilor Alianţei Nord-Atlantice şi ale Uniunii Europene. Vă asigurăm că vom continua aceleaşi linii de acţiune şi, pentru a obţine cele mai bune rezultate, vom colabora, la fel de bine ca şi până acum, cu reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe", a precizat noul secretar de stat.

Simona Cojocaru este licenţiată în economie globală, fiind absolventă a Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice, şi a absolvit studii masterale de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

De asemenea, a absolvit diferite forme de pregătire în domeniul relaţiilor internaţionale la şcoli din străinătate, precum Universitatea Harvard, JFK Government School - "Senior Executives in International Security" Programme; Royal Military College, Shrivenham, Marea Britanie - "European Security"; Franţa - Programul "Personalité d'avenir défense", organizat de Ministerul Francez al Apărării; SUA - "Provocări ale politicii externe a SUA. Proiectul Regional European" - International Visitor Leadership Program, organizat de Departamentul de Stat al SUA.

Simona Cojocaru lucrează din anul 1997 în cadrul Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, iar între anii 2013-2015 şi 2017-2019 a fost directorul Direcţiei Politici de Apărare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...