MApN: Spitalul Militar ''Dr. Ştefan Odobleja'' din Craiova devine spital suport-COVID

MApN: Spitalul Militar ''Dr. Ştefan Odobleja'' din Craiova devine spital suport-COVID

Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia medicală, a dispus, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, măsurile organizatorice necesare pentru ca, începând de vineri, Spitalul Clinic de Urgenţă Militar "Dr. Ştefan Odobleja" din Craiova să devină spital suport-COVID-19.

Astfel, Spitalul militar din Craiova va putea prelua din cazuistica infectărilor cu noul coronavirus prin punerea la dispoziţie a 10 paturi pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii şi două paturi ATI, se arată într-un comunicat al MApN, transmis AGERPRES.

Potrivit MApN, Spitalul modular de la Leţcani, deservit de o echipă de 35 de persoane detaşate de la Ministerul Apărării şi personal medical al Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, a preluat până joi dimineaţa 23 de pacienţi pe Secţia de boli infecţioase şi şase pacienţi în Secţia de Terapie Intensivă, aceasta urmând a fi extinsă, gradual, până la un număr de 48 de paturi.

"Ministerul Apărării Naţionale continuă implementarea şi a altor măsuri de creştere a capacităţii de acţiune în direcţia prevenirii şi combaterii îmbolnăvirilor cu COVID-19, precum şi asigurarea vaccinării populaţiei în cadrul centrelor de vaccinare proprii", se arată în comunicat.

Toate cele 11 spitale militare şi cele trei unităţi sanitare mobile din Bucureşti, Constanţa şi Timişoara sunt în proces de extindere a capacităţii operaţionale, fiind în stadiul final de autorizare a unor noi paturi pentru tratare a pacienţilor cu COVID-19 pentru forme uşoare, medii sau severe/ critice. În acest sens, în reţeaua medicală a MApN va fi mărită capacitatea de tratare la un număr de 388 pacienţi cu forme uşoare, medii şi severe/ critice de COVID-19, faţă de 239 câţi reprezenta capacitatea anterioară.

O atenţie deosebită este acordată, conform MApN, cazurilor severe/ critice, pentru care sunt în fază finală de operaţionalizare 10 paturi suplimentare, ajungând la 86 de paturi ATI şi a cazurilor medii, pentru care sunt operaţionalizate 18 paturi suplimentare cu suport oxigen cu flux normal, numărul total urcând, astfel, la 302. De asemenea, reţeaua medicală a MApN dispune şi de un număr de 204 paturi pentru cazurile uşoare COVID-19, cazuri care nu necesită suport oxigen.

În acelaşi timp, reţeaua sanitară proprie a MApN continuă să asigure zilnic 34 de fluxuri de vaccinare cu vaccinurile Pfizer şi Moderna, în cele 11 spitale militare din ţară, şi în cadrul Institutului Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială "General Aviator Victor Atanasiu", Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" şi Centrului de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu al Armatei "Acad. Ştefan Milcu" din Bucureşti. Suplimentar, se asigură şi vaccinarea cu serul Johnson & Johnson în cadrul centrelor de vaccinare care funcţionează în spitalele militare din Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sibiu şi Timişoara, iar în Bucureşti acest vaccin poate fi administrat în centrul care funcţionează la CMDTA "Acad. Ştefan Milcu".

"Forţele Aeriene Române sunt pregătite în orice moment să pună la dispoziţie, la solicitarea autorităţilor, capabilităţi de transport aerian, atât în ţară, cât şi în străinătate, adaptate pentru transport persoane, dar şi pentru materiale sanitare destinate prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2", mai precizează MApN. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale