MApN: Un puitor de mine - trimis în misiuni de cercetare în apele teritoriale; nu au fost observate mine până acum

MApN: Un puitor de mine - trimis în misiuni de cercetare în apele teritoriale; nu au fost observate mine până acum

Puitorul de mine şi plase ''Viceamiral Constantin Bălescu'' a ieşit, luni, din portul militar Constanţa, pentru a executa misiuni de cercetare în raioane maritime din apele teritoriale româneşti, dar până la acest moment nu au fost observate mine în aria de patrulare şi nici nu au fost primite informaţii de la nave comerciale în acest sens, informează Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Dacă se vor constata astfel de situaţii, precizează sursa citată, Forţele Navale Române sunt pregătite să acţioneze cu mijloace de contracarare adecvate.

MApN aminteşte că Direcţia Hidrografică Maritimă (DHM), autoritate naţională în domeniul hidrografiei, a emis, vineri, avizul referitor la existenţa pericolului de mine în zona de nord-vest a Mării Negre.

Potrivit sursei menţionate, conducerea Forţelor Navale Române a dispus în regim de urgenţă intensificarea măsurilor de supraveghere a spaţiului maritim al României.

În ultimii ani, Statul Major al Forţelor Navale a acţionat pentru dezvoltarea de capabilităţi de luptă împotriva ameninţărilor subacvatice, prin dotarea cu tehnică şi aparatură performantă (Nava Maritimă Hidrografică "Cdor. Alexandru Cătuneanu"), prin dezvoltarea procedurilor operaţionale şi a deprinderilor unor echipe de militari (scafandri EOD, echipajele dragoarelor maritime, puitorului de mine), precum şi prin participarea unor structuri specializate la misiuni şi exerciţii internaţionale de luptă împotriva minelor marine şi a ameninţărilor subacvatice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…