MApN: Unul dintre militarii răniţi în Afganistan, transportat în Germania; starea lui de sănătate este stabilă

MApN: Unul dintre militarii răniţi în Afganistan, transportat în Germania; starea lui de sănătate este stabilă

Plutonierul major Marius Valentin Ionescu, rănit în Afganistan împreună cu alţi şapte colegi, a fost transportat marţi la Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, pentru investigaţii medicale suplimentare şi tratament de specialitate, starea lui de sănătate fiind stabilă, se arată într-un comunicat al MApN, remis AGERPRES.

Conform sursei citate, Valentin Ionescu a suferit răni la membrul superior drept, fiind internat, iniţial, la spitalul militar din Kandahar.

Ceilalţi şapte militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" răniţi în incidentul produs luni au fost externaţi şi s-au întors în campusul batalionului românesc, unde rămân sub supravegherea echipei medicale a detaşamentului, se precizează în comunicat.

Cei opt militari din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung-Muscel au fost răniţi luni în Afganistan, în jurul orei 9,00 (ora României), în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate, fiind ţinta unui autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device).

Militarii din Câmpulung-Muscel execută o misiune în Afganistan în perioada februarie - august 2018. Misiunile sunt, în principal, de asigurare a protecţiei forţei din Baza Aeriană Militară Kandahar şi de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane. Unitatea militară din Câmpulung-Muscel a mai executat misiuni în Kosovo (în anii 2005 şi 2007) şi Afganistan (în anul 2008).

Armata României participă în acest an la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu 625 de militari, alţi aproximativ 300 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni.

În timpul misiunilor externe, 29 de militari şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 185 au fost răniţi, se mai arată în comunicat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 Așa arată prostia made in Rusia...

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 VIDEO Stare de șoc în rândul propagandiștilor Rusiei după exploziile de la baza aeriană din Crimeea