Maramureș: 4.000 de persoane, în marș pe o ploaie rece la Baia Mare

Maramureș: 4.000 de persoane, în marș pe o ploaie rece la Baia Mare

Peste 4.000 de persoane s-au adunat, joi seara, pe o ploaie rece în Piața Revoluției din municipiul Baia Mare, să protesteze împotriva modificării Codurilor penale prin ordonanțe de urgență.

" Oamenii ăștia din Guvern și PSD trăiesc într-o altă lume, o lume a lor făcută pentru ei, nu pentru omul de rând. Își forțează norocul, nu suntem dispuși să renunțăm la proteste până în momentul care avem răsturnare a deciziei. Dacă au fost votați, ei cred că pot face orice vor? Nu, nu pot face. O să avem grijă noi ăștia care ieșim în stradă în fiecare seară. Dumneavoastră ați văzut pe cineva din PSD Maramureș să spună ceva zilele acestea? L-ați mai auzit pe cunoscutul Gabriel Zetea (președintele organizației județene PSD și al Consiliului Județean Maramureș n.red.) că se simte mai român decât noi? Nu, nimic, tăcere. Sunt niște lași și hoți!", a spus Viorel Pop, unul dintre protestatari, lucrător într-o firmă cu capital străin din Baia Mare.

O mare parte dintre părinți au venit însoțiți de copii sau adolescenți, iar printre participanți se numără și persoane în vârstă.

După aproape o oră de stat pe platoul Pieței Revoluției din municipiul Baia Mare, protestatarii s-au încolonat și au pornit în marș spre sediul Prefecturii Maramureș.

Când coloana, însoțită de echipaje ale poliției și jandarmeriei, a ajuns în dreptul sediului PSD Maramureș, au fost scandate zeci de minute lozinci cum ar fi "Hoții !" "Jos Hoții !", "PSD — ciuma roșie".

Echipajele de jandarmi și poliție au admirat voința protestarilor de mărșălui pe jos pe o ploaie rece. "Acești oameni sunt de aproape patru ore în ploaie și cred foarte mult în gestul lor. Sunt de admirat. Credeam că ploaia îi va speria și nu vor veni în strada", a spus un agent de poliție care a însoțit coloana pe timpul marșului.

AGERPRES / (A — autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frățilă, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă