Maramureș: Candidatura la Cameră a Vioricăi Cherecheș, mama primarului suspendat, acceptată de BPJ al organizației PNL - surse

Maramureș: Candidatura la Cameră a Vioricăi Cherecheș, mama primarului suspendat, acceptată de BPJ al organizației PNL - surse

Biroul Politic Județean al PNL Maramureș a aprobat, miercuri, candidatura pe locul 1 eligibil la Camera Deputaților a Vioricăi Cherecheș, mama primarului băimărean suspendat, Cătălin Cherecheș, propusă de către Coaliția pentru Baia Mare, au precizat surse liberale, pentru AGERPRES.

 

Inițial, Viorica Cherecheș ar fi intenționat să candideze pentru Senat, însă în urma discuțiilor purtate în cadrul Coaliției pentru Baia Mare s-a solicitat un loc eligibil pentru Camera Deputaților, loc confirmat în cadrul ședinței BPJ a organizației PNL Maramureș, au indicat sursele respective.

Președintele PNL Maramureș, deputatul Mircea Dolha a confirmat, pentru AGERPRES, schimbarea survenită în intenția de candidatură din partea reprezentantului Coaliției pentru Baia Mare, partenerul politic al liberalilor la nivel local în urma protocolului de colaborare încheiat la începutul acestei luni.

"În urma discuțiilor purtate în cadrul Coaliției pentru Baia Mare a fost solicitat un loc eligibil pentru Camera Deputaților, deși în faza pregătitoare listelor a fost vorba de primul loc pentru Senat. Indiferent de situație, Coaliția ar fi primit același loc, doar că dânșii au dorit să fie pe lista de la Camera Deputaților. PNL își va respecta protocolul de colaborare cu conglomeratul de partide care formează Coaliția pentru Baia Mare", a spus Mircea Dolha.

Coaliția pentru Baia Mare s-a format în timpul campaniei alegerilor locale și este formată din PNȚCD, FDGR și PSRO și a sprijinit candidatura primarului Cătălin Cherecheș, reținut de DNA pentru luare de mită cu puțin timp înaintea începeii campaniei electorale de la locale.

Configurația completă a listelor PNL Maramureș pentru alegerile parlamentare care va fi supusă spre aprobare conducerii centrale a partidului este următoarea: Camera Deputaților — Viorica Cherecheș, Anca Boagiu, Ionel Bogdan, Gheorghe Bîrlea, Toader Ștețcu, Mitru Leșe, Aurelia Pop, Mihaela Câmpan și Simion Bizau, iar
pentru Senat: Mircea Dolha, Dana Onița-Ivașcu, Pavel Horj, Alexandru Deac și Vasile Bodnar.

AGERPRES / (AS — autor: Leontin Cupar, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa