Maramureş: Cetăţean român implicat în traficul de ţigări, cercetat pentru infracţiunea de contrabandă

Maramureş: Cetăţean român implicat în traficul de ţigări, cercetat pentru infracţiunea de contrabandă

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat ţigări în valoare de 245.600 lei în urma mai multor acţiuni, un cetăţean român fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, a informat, marţi, un comunicat de presă al instituţiei, remis, AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, lucrătorii poliţiei de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Teceu Mic, judeţul Maramureş, două persoane care se deplasau de la malul râului Tisa spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

"Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele nu s-au oprit, au abandonat coletele şi au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean. În cel mai scurt timp, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului", se arată într-un comunicat de presă al ITPF.

La faţa locului au fost descoperite 25 de colete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care au fost transportate la sediul instituţiei, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 17.250 pachete cu ţigări, în valoare de peste 201.800 lei.

Potrivit aceleiaşi surse, în continuare, se desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi pentru depistarea persoanelor implicate în activitatea infracţională şi tragerea la răspundere a acestora. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

4 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

5 VIDEO Macron, cu ochii pe Rareș Bogdan după cererea sa privind România