Maramureş: Dumitru Fărcaş va fi înmormântat cu onoruri militare la casa părintească din comuna Groşi

Maramureş: Dumitru Fărcaş va fi înmormântat cu onoruri militare la casa părintească din comuna Groşi

Taragotistul Dumitru Fărcaş va fi înmormântat cu onoruri militare, la casa părintească din comuna Groşi - judeţul Maramureş, a declarat marţi, pentru AGERPRES, viceprimarul localităţii, Gavril Ardusătan.

"Va fi adus în comuna Groşi, la casa părintească, loc în care va fi înmormântat. (...) A fost dorinţa artistului exprimată în mai multe ocazii, inclusiv în desele vizite care le făcea acasă. (...) Cel mai probabil va fi înmormântat în spatele casei părinteşti din comună. Dumitru Fărcaş va fi înmormântat cu onoruri militare, după ce la Casa Studenţilor din Cluj va avea loc ceremonia funerară", a spus Ardusătan.

Potrivit acestuia, înmormântarea va avea loc cel mai probabil joi, zi în care, la casa părintească a artistului va avea loc, după sosirea cortegiului funerar de la Cluj, un scurt moment liric susţinut de renumiţi artişti din Transilvania.

Viceprimarul comunei Groşi a afirmat că la înmormântare vor participa oficialităţile locale, săteni, precum şi numeroşi artişti care l-au cunoscut sau au colaborat de-a lungul carierei profesionale cu Dumitru Fărcaş.

Maestrul Dumitru Fărcaş a murit în noaptea de luni spre marţi, într-un spital din Cluj Napoca, în urma unui infarct, la vârsta de 80 de ani. AGERPRES/(A - autor: Leontin Cupar, editor: Nona Jalbă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?