Maramureş: Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare

Maramureş: Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare

Nouă cadre medicale, asistenţi, infirmieri şi brancardieri din cadrul Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Baia Mare sunt infectaţi cu SARS-CoV-2, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

Potrivit acestuia, s-a procedat la testarea întregului personal, adică 42 de de angajaţi.

"Dintre aceştia, niciun medic din cei şase care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Secţiei de Oncologie nu este pozitiv. În Secţia de Oncologie sunt internaţi 43 de pacienţi care au fost testaţi şi se aşteaptă primirea rezultatelor de laborator. Toate cele nouă cadre medicale sunt asimptomatice. Direcţia de Sănătate Publică Maramureş a declarat focar la Spitalul de Urgenţă", a spus Dan Bucă.

Conform aceleiaşi surse, la SJU Baia Mare se efectuează ancheta epidemiologică şi au fost dispuse măsurile specifice de protecţie a personalului angajat.

"Cele nouă cadre medicale vor fi izolate în spital pentru o perioadă de 14 zile şi vor primi tratament. S-a anunţat Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş pentru a efectua verificări cu privire la respectarea normelor de protecţia muncii în spital", a precizat Dan Bucă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…