Maramureș: Pensiunile rurale ocupate de turiștii românii în procent de 100%

Toate pensiunile rurale din județul Maramureș au fost rezervate de turiștii români pentru mini-vacanța de Paști, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, președintele Asociație Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural - ANTREC Maramureș, Livia Sima.

"Inițial am avut rețineri că pensiunile ar putea fi ocupate la întreaga capacitate când, la începutul acestei săptămâni, procentul de ocupare era de aproape 70%. Dar în ultimele zile, rezervările efectuate telefonic sau direct pe internet au dus la ocuparea locurilor din toate pensiunile rurale. E pentru prima dată după mulți ani când locurile destinate vacanței de Paști au fost reținute pentru cel puțin cinci zile, având rezervare 'all inclusive'" a spus Livia Sima.

Potrivit acesteia, turiștii care petrec vacanța de Paște în Maramureș provin din zona Banatului, Dobrogei și Olteniei și un număr mic din zona transilvană.

"Surprinzător e că majoritatea celor care și-au rezervat locurile pentru a petrece Paștile în Maramureș provin din sudul țării, Banat și Oltenia și un număr mic de turiști din Transilvania. Pensiunile au avut oferte foarte atractive, iar o parte din locuri au fost rezervate în urmă cu două luni de zile pentru mai multă siguranță", a spus Livia Sima.

Costul unei zile hoteliere la pachetul 'all inclusive' oscilează între 120 și 220 de lei de persoană, iar în cazul turiștilor care optează pentru un program diversificat, costul cazării poate scădea cu cel puțin 30 de lei.

Președintele ANTREC Maramureș a mai arătat că majoritatea turiștilor care au ajuns la pensiunile turistice din județ sunt familiști și că au anunțat proprietarii pensiunilor că doresc să participe la Slujba de Înviere la biserica din sat sau la una dintre mănăstirile învecinate. În județ activează peste 500 de pensiuni, moteluri, hoteluri și restaurante.

AGERPRES / (A — autor: Leontin Cupar, editor: Elena Stanciu, editor online: Ada Vîlceanu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

4 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…

5 BREAKING A explodat prima bombă în București! Robert Negoiță, primarul sectorului 3, anunță că nu va candida p…