Maramureş: Pensiunile rurale, ocupate în proporţie de 70%; locurile rezervate în majoritate prin agenţii

Maramureş: Pensiunile rurale, ocupate în proporţie de 70%; locurile rezervate în majoritate prin agenţii

Pensiunile maramureşene care fac parte din reţeaua de turism rural sunt ocupate în proporţie de 70% pentru perioada sărbătorilor pascale, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul ANTREC filiala Maramureş, Livia Sima.

"Aproximativ 70% din capacităţile de cazare au fost ocupate pentru mini vacanţa de Paşti, iar ca o noutate a acestui an, rezervările au fost operate prin agenţiile de turism, majoritatea, şi nu prin rezervare directă cum s-a întâmplat până la instalarea pandemiei. Partea pozitivă e că o mare parte din pensiunile rurale au turişti, fireşte nu într-un număr ridicat, doar câteva persoane în fiecare pensiune şi se respectă noile condiţii privind cazarea, servirea mesei şi distanţarea. Un lucru cât se poate de firesc, având în vedere actuala situaţie sanitară. Turismul rural a fost printre cele mai afectate domenii economice din judeţul Maramureş, alături de alte sectoare economice, şi încearcă să se reinventeze oferind alt gen de servicii adaptate noilor condiţii impuse. (...) Ne dorim ca în această vară turismul rural atât de apreciat să repornească şi ofere condiţiile mult mai bune şi servicii pe măsura aşteptărilor", a spus Livia Sima.

Potrivit acesteia, turiştii care urmează să petreacă sărbătorile pascale în Maramureş au optat pentru a participa la slujbele religioase în aer liber, plimbări în natură şi vizitarea unor muzee.

"Grupurile mici, familiile sau persoanele individuale care petrec vacanţa de Paşti în Maramureş şi-au exprimat intenţia de a participa la slujbele religioase care ar putea avea loc în aer liber, plimbări în natură, vizitarea unor muzee care s-a redeschis pentru public în mai multe oraşe. Dar cred că turiştii doresc să petreacă mai mult timp în aer liber, plimbări în natură, ieşiri pe rute montane consacrate, plimbări cu bicicleta, o tură de echitaţie sau alt gen de relaxare în aer liber. (...) Zona rurală a Maramureşului oferă multe posibilităţi de relaxare pentru orice categorie de turist, iar la altitudini înalte pe munţi încă se mai poate zări zăpada", a precizat Livia Sima.

În perioada premergătoare sărbătorilor pascale, a fost redeschis publicului Muzeul Satului din municipiul Baia Mare.

În judeţul Maramureş activează peste 500 de pensiuni rurale, moteluri şi hoteluri, iar până la instalarea pandemiei, judeţul era vizitat în perioada verii de peste 30.000 de turişti români. AGERPRES/(A - autor: Leontin Cupar, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi amănunte picante

2 Și ăsta a fost pilos? / „Tatăl meu avea o funcție politică destul de importantă”

3 Amănunte picante rău! / Androneasca, la pușcărie? / Costoiu a turnat-o pe „mami Cati” în fața judecătorilor!

4 Ceas de 180.000 de dolari! / L-o avea de la interlopul care-și permitea să-i zică „curvă”?

5 Protestul arestatului Dide capătă sens / A sunat din pușcărie pentru a face publică poveste unui IT-ist care s-a…