Maramureş: Un turist polonez care a fost atacat de o ursoaică cu pui, recuperat de salvamontişti

Un turist polonez care se deplasa pe un traseu montan marcat prin Pasul Şetref ( 818 metri altitudine) din Munţii Rodnei a fost atacat de o ursoaică cu pui fără a fi însă rănit, iar după ce a reuşit să se adăpostească într-o cabană părăsită, a solicitat prin 112 ajutor, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Salvamont Maramureş, Dan Benga.

''Turistul polonez a fost găsit într-o baracă nefolosită de mult timp, acolo a reuşit să se adăpostească. Şansa acestuia a fost construcţia destul de solidă în care a reuşit să intre şi blocheze uşa. Acesta a povestit echipei de intervenţie că ursoaica care avea pui a dat târcoale cabanei de mai multe ori, după care a renunţat. Acesta fost coborât de pe munte şi, probabil, s-a îndreptat spre o pensiune pentru a se caza", a spus Dan Benga.

Acesta a adăugat că turistul străin a fost coborât de pe munte cu ajutorul echipei de intervenţie a formaţiei Salvamont Vişeu.

Directorul Salvamont Maramureş a mai precizat că nu este recomandată parcurgerea unor trasee montane fie şi marcate, în timpul serii, şi în nici un caz de către o singură persoană pentru că pericolul este ridicat. AGERPRES / (A - autor: Leontin Cupar, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, dezvăluiri incredibile: Am găsit sute de televizoare cu o mie de euro bucata la Jandarmerie, 4 mașini Tu…

2 Mafia Albă / Georgeta Bumbac, fina baronului PSD Felix Stroe, membră în CA-urile a 3 companii de stat și conside…

3 Iluzie optică?

4 Ziarul de Iasi / Primarul unei comune a făcut sex cu două minore, în birou. Fetele erau victime ale unei rețele…

5 O mare porcărie, dovada că Securitatea n-a murit! Torționarul disidentului Gheorghe Ursu face închisoare la do…

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

În California, câinii fac surfing