Maramureș: UNPR, un proiect politic care va continua; filialele din țară reactivate

Maramureș: UNPR, un proiect politic care va continua; filialele din țară reactivate

Uniunea Națională penru Progresul României (UNPR) ca și proiect politic lansat în urmă cu mulți ani va continua, au decis reprezentanții formațiunii politice în urma primului Comitet Național Executiv, care a avut loc în orașul Borșa, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, secretarul general al partidului, Nuțu Fonta.

 "Comitetul Național Executiv al Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR) s-a întrunit între 22-23 septembrie 2017 la Borșa, în județul Maramureș, în ședință statutară. Reprezentanții structurilor teritoriale au hotărât sa continue acest proiect politic început de mai bine de 7 ani, prin revitalizarea organizațiilor județene și printr-o schimbare radicală de ideologie, acțiune și de viziune. UNPR dorește să redevină un partid politic care să ofere stabilitate și predictibilitate pe scena politică din România, susținând traiectoria europeană și parteneriatele strategice cu SUA", a afirmat Nuțu Fonta.

Acesta a susținut că atât la nivel național, cât și teritorial vor fi reactivate filiale și organizații care intenționează să asigure continuitatea UNPR.

"Nu am dispărut ca și partid politic în urma fuziunii cu PMP, figurăm mai departe în Registrul Partidelor Politice din România, iar la nivel național o serie de foști președinți ai organizațiilor județene au preluat organizațiile și au început activitatea. Considerăm că UNPR are forța să se refacă, iar în țară există numeroși colegi care doresc să asigure continuitatea activității. De altfel, în urmă cu un an de zile, prin votul a 428 de delegați prezenți la Conferința Națională Extraordinară, s-a hotărât revocarea hotărârii Conferinței Naționale Extraordinare din 20 iulie 2016, prin care s-a decis fuziunea prin absorbție a UNPR de către PMP. BPN ne-a mandatat pe mine și pe fostul senator Marian Vasiliev cu împuternicirea de a solicita instanței respingerea fuziunii dintre cele două partide în urma încălcării flagrante a protocolului și înțelegerilor inițiale ale fuziunii", a spus Nuțu Fonta.

Secretarul general al UNPR a mai subliniat că în urma întâlnirii, Comitetul Național Executiv al UNPR a decis să aibă o nouă abordare politică la nivel național.

"Ne propunem să fim mult mai activi și mai dinamici, prezenți în tot ce cea ce înseamnă politici de interes național, având o nouă viziune și perspectivă. Cred că putem fi un factor al echilibrului, un jucător politic consecvent care poate reprezenta interesele românilor", a spus Nuțu Fonta.

Potrivit acestuia, UNPR deține filiale active în mai multe județe din Transilvania și Banat, dar și în sudul țării.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Băăăă! / Avocata care i-a apărat pe Mike Tyson și pe Michael Jackson, cooptată în „echipa globală” de apărători ai fraților Andrew și Tristan Tate

4 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

5 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate