Maratonul de la Londra, imagini dramatice: Câștigătorul s-a prăbușit din cauza efortului uriaș VIDEO

Maratonul de la Londra, imagini dramatice: Câștigătorul s-a prăbușit din cauza efortului uriaș VIDEO

Atletul kenyan, Kelvin Kiptum, a câştigat, duminică, Maratonul de la Londra cu al doilea timp din istorie, 2 ore, 1 minut şi 27 de secunde, la 18 secunde de recordul mondial al compatriotului său, Eliud Kipchoge.

Kelvin Kiptum, care are 23 de ani, a disputat acum doar al doilea maraton din cariera sa. La primul său maraton, în decembrie, la Valencia, el devenise al treilea cel mai rapid atlet din istoria disciplinei.

Kelvin Kiptum, doborât de efort după ce a parcurs 42 de kilometri

Kiptum a accelerat la Londra, după o oră şi jumătate de la startul cursei şi a terminat departe de compatriotul său, Geoffrey Kamworor şi de etiopianul Tamirat Tola, campionul mondial al acestei probe.

Legendarul Mo Farah, la ultimul maraton

Kitpum a fost urmat la distanţă şi mai mare de două legende ale atletismului, etiopianul Kenenisa Bekele, care deţine acum al treilea timp pe această distanţă, dar și de Mo Farah, cel mai titrat alergător britanic, pentru care acesta a fost ultimul său maraton.

Maratonul feminin din capitala Marii Britanii a adus şi el un rezultat de senzaţie, victoria olandezei Sifan Hassan, la prima sa participare pe această distanţă. Sifan Hassan e medaliată cu aur la 5.000 m şi 10.000 m la Jocurile Olimpice de la Tokyo în 2021.

Hassan a fost cronometrată în 2 ore, 18 minute şi 33 de secunde, fiind urmată de etiopianca Alemu Megertu şi de campioana olimpică, Peres Jepchirchir, din Kenya.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”