Marcel Ciolacu, care a denunțat pensiile speciale, a fost inițiator al pensiilor speciale ale parlamentarilor în 2015

Marcel Ciolacu, care a denunțat pensiile speciale, a fost inițiator al pensiilor speciale ale parlamentarilor în 2015

Marcel Ciolacu, șeful actual al PSD, care a denunțat luni seară pensiile speciale ale parlamentarilor și a susținut că e adeptul principiului contributivității, este de fapt unul dintre autorii direcți ai apariției acestor drepturi.

Astfel, Ciolacu a fost unul dintre inițiatorii proiectului de lege din 2015 prin care au fost introdusă indemnizația pentru limită de vârstă, adică pensia specială a parlamentarilor.

Proiectul de lege din 2015, inițiat de 228 parlamentari de la PSD, UDMR și ALDE (inițial și PNL, dar ulterior au retras semnăturile) modifica Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor.

Ciolacu apare atât pe lista inițiatorilor, cât și în tabelul care însoțește expunerea de motive, care arată că parlamentarii au nevoie de ”o măsură compensatorie” ca ”un drept firesc, echitabil și compensatoriu pentru perioada de activitate parlamentară”.

Legea care a introdus pensiile speciale ale parlamentarilor a fost votată și promulgată în 2015. Cinci ani mai târziu, Marcel Ciolacu și-a schimbat poziția la 180 de grade și a scris pe Facebook: ”Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a #nu beneficia de #pensiespecială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum”.

Demisia sa vine pe fondul blocării permanente de către PSD a proiectului USR de eliminare a pensiilor speciale.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Un fost atașat militar rus s-a dus la Deveselu ca turist. A pretins că se roagă la o biserică