Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Marcel Romanescu a câștigat Primăria Târgu-Jiu cu 51,72% din voturi (BEJ Gorj)

Marcel Romanescu, candidatul PNL la alegerile locale parțiale pentru funcția de primar al municipiului Târgu-Jiu, a obținut, conform datelor finale, dar neoficiale, ale Biroului Electoral Județean (BEJ) Gorj, 51,72% din voturile exprimate.

Potrivit președintelui BEJ Gorj, Ion Stănulescu, la nivelul municipiului Târgu-Jiu, prezența la vot a fost de 29,92%, iar la Drăguțești de 70,41%.

"În Târgu-Jiu, candidatul PSD Popescu Aurel a obținut 8.200 de voturi, 979 de voturi-Miruță Radu de la USR, 509 voturi-Lădaru Eduard de la ALDE, 359 de voturi—Grădinari Mari de la PMP, 12.203 voturi-Romanescu Marcel de la PNL, 1.091 de voturi a obținut independentul Caragea Viorel și alte 250-independentul Caralicea Gheorghe. Procentul este 34,75% PSD, 4,14% USR, 2,15 % ALDE, 1,52% PMP, 51,72% PNL, 4,62% Caragea și 1,05 Caralicea.

La circumscripția Drăguțești, Butan Gheorghe (PSD) a obținut 1.092 de voturi, Crăc Ionuț PNL — 87 de voturi, Covrig Ion PMP — 45 de voturi și Popescu Dumitru Ion ALDE — 1.719 de voturi. Procentul este 37,10% PSD, 2,96% PNL, PMP 1,52% și ALDE 58,41%", a spus Ion Stănulescu.

În cele două localități au fost așteptate la urne peste 84.000 de persoane, fiind amenajate 61 de secții, din care 56 în Târgu-Jiu.

În municipiul Târgu-Jiu, funcția de primar a rămas vacantă după ce fostul edil, Florin Cârciumaru, a obținut un post de senator la alegerile parlamentare din 2016, atribuțiile acestuia fiind preluate de Aurel Popescu, fost viceprimar al municipiului, în prezent primar interimar al orașului și candidat al PSD Gorj.

Din partea USR Gorj au intrat în competiția electorală Radu Miruță, de la PNL — consilierul local Marcel Romanescu, de la PMP — consilierul local Daniela Grădinaru, de la ALDE — consilierul local Eduard Lădaru. Totodată, și-au anunțat candidatura, ca independenți, fostul inspector șef al IPJ Gorj — Viorel Caragea, și Gheorghe Caralicea.

Mandatul fostului primar al localității Drăguțești, Vasile Moșoiu, a fost suspendat de Prefectura Gorj din cauza problemelor cu legea, la scurt timp după ce acesta a câștigat alegerile din 2016. Vasile Moșoiu a fost trimis în judecată în 2013, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Aceștia au stabilit că, în anul 2008, după ce a fost ales primar, Moșoiu a vândut Primăriei Drăguțești, după un schimb de terenuri cu un interpus, un teren, iar în urma acestei afaceri a încasat 22.000 de euro. El a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Târgu-Jiu în septembrie 2014.

Dumitru Ion Popescu, membru al ALDE Gorj, a fost numit în funcția de primar interimar al comunei Drăguțești, el fiind și candidatul formațiunii politice la alegerile parțiale din 11 iunie 2017. Și-au mai depus candidaturile Gheorghe Butan din partea PSD, Ionuț Crăc de la PNL și Ion Covrig de la PMP.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AVERTISMENT Șefa reprezentanței Comisiei Europene la București: Avem la dispoziție procedura de infringement ș…

2 Informație. Țara se REVOLTĂ! Magistrații intră în GREVĂ! În PSD este SCANDAL URIAȘ! Zilele Guvernului sunt num…

3 Frans Timmermans, prima reacție...:)))

4 Infractorul, la congresul socialiștilor europeni: "Miza alegerilor e uriașă, vorbim de viitorul UE, al meu, al…

5 ALERTĂ REVOLTĂ fără precedent a magistraților! Se face apel la convocarea URGENTĂ a adunărilor generale ale j…

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade