Marcel Vela despre ursul împuşcat după ce a fost lovit de o maşină: Jandarmeria nu are tranchilizante

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, luni, că după incidentul de la Harghita a aflat că Jandarmeria nu are tranchilizante pentru a interveni în astfel de situaţii, chiar dacă are arme.

"Am vorbit cu cei de la Jandarmerie, există temei legal, dar am aflat, spre stupoarea mea, că au armament dar nu au tranchilizante. În acelaşi timp, nu au proceduri pentru a autoriza sau angaja medici sau specialişti care să ştie cum să tranchilizeze un animal", a precizat Marcel Vela.

El a spus că aceste probleme se pot rezolva prin anumite protocoale încheiate de către diverse instituţii, însă în judeţul Harghita nu existau astfel de proceduri.

"După actul normativ care a apărut în acest an, Jandarmeria are asemenea armament care poate fi folosit pentru a tranchiliza un animal, dar nu există specialişti în cadrul Jandarmeriei şi nici armamentul specific în dotare. Şi atunci, de exemplu, într-un judeţ unde comandantul a fost preocupat şi prefectul gospodar s-a făcut un protocol între prefectură, Direcţia Sanitar-Veterinară şi Jandarmerie, pentru a interveni în mod operativ. În alte judeţe, nu s-a făcut acest protocol", a arătat ministrul.

Sâmbătă seara, un urs a fost lovit de o maşină, între localităţile Praid şi Sovata. Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Harghita, dr. Lado Zsolt, declara, pentru AGERPRES, că animalul avea trei picioare fracturate şi ar fi fost imposibil să supravieţuiască în pădure. Ursul a fost împuşcat duminică de vânători. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Eu rămân, Mafia va pleca! / Vela îl aduce pe Berbeceanu să-i țină spatele după ce a fost amenințat de…

2 Informație / 30 de filiale județene ale Pro România își negociază trecerea la PSD. Tudose: Ponta va rămâne de po…

3 Mafia din MAI, în corzi! Mesajul lui Traian Berbeceanu!

4 ALERTĂ / Firea a băgat Capitala României în faliment? STB a depus garanție la Fisc sediul și parcul de autobuze …

5 Când scapă statul român de porcii plantați de Dragnea în funcții cheie? Citiți și voi ce-a făcut ăsta!

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou