Marcel Vela despre ursul împuşcat după ce a fost lovit de o maşină: Jandarmeria nu are tranchilizante

Marcel Vela despre ursul împuşcat după ce a fost lovit de o maşină: Jandarmeria nu are tranchilizante

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, luni, că după incidentul de la Harghita a aflat că Jandarmeria nu are tranchilizante pentru a interveni în astfel de situaţii, chiar dacă are arme.

"Am vorbit cu cei de la Jandarmerie, există temei legal, dar am aflat, spre stupoarea mea, că au armament dar nu au tranchilizante. În acelaşi timp, nu au proceduri pentru a autoriza sau angaja medici sau specialişti care să ştie cum să tranchilizeze un animal", a precizat Marcel Vela.

El a spus că aceste probleme se pot rezolva prin anumite protocoale încheiate de către diverse instituţii, însă în judeţul Harghita nu existau astfel de proceduri.

"După actul normativ care a apărut în acest an, Jandarmeria are asemenea armament care poate fi folosit pentru a tranchiliza un animal, dar nu există specialişti în cadrul Jandarmeriei şi nici armamentul specific în dotare. Şi atunci, de exemplu, într-un judeţ unde comandantul a fost preocupat şi prefectul gospodar s-a făcut un protocol între prefectură, Direcţia Sanitar-Veterinară şi Jandarmerie, pentru a interveni în mod operativ. În alte judeţe, nu s-a făcut acest protocol", a arătat ministrul.

Sâmbătă seara, un urs a fost lovit de o maşină, între localităţile Praid şi Sovata. Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Harghita, dr. Lado Zsolt, declara, pentru AGERPRES, că animalul avea trei picioare fracturate şi ar fi fost imposibil să supravieţuiască în pădure. Ursul a fost împuşcat duminică de vânători. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Nicio surpriză! Mihaela Rădulescu „rupea paturile” încă de tinerică!