"Mare albastră" de Țuculescu - adjudecată la 65.000 euro; "Natură statică cu cireșe, caise și tutun" de Aman - la 75.000 euro

"Mare albastră" de Țuculescu - adjudecată la 65.000 euro; "Natură statică cu cireșe, caise și tutun" de Aman - la 75.000 euro

Două lucrări semnate de Ion Țuculescu și Theodor Aman au fost adjudecate la Licitația de Vară Artmark, la prețuri de 65.000 euro, respectiv 75.000 euro.

"Mare albastră" de Ion Țuculescu
Sursa foto: www.artmark.ro

''Licitația de Vară Artmark 2016 s-a finalizat cu un total ce a depășit estimările, de peste 550.000 euro, în creștere cu 15% față de rezultatele Licitației de Vară 2015'', precizează reprezentanții casei de licitații.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, cele mai importante două loturi ale licitației — "Mare albastră" de Ion Țuculescu și "Natură statică cu cireșe, caise și tutun" de Theodor Aman s-au adjudecat pentru 65.000, respectiv 75.000 euro, prima peste limita maximă a estimării, cea de a doua în interiorul intervalului estimativ.

"Natură statică cu cireșe, caise și tutun" de Theodor Aman
Sursa foto: www.artmark.ro

Rezultate semnificative a înregistrat și Nicolae Dărăscu — cinci loturi adjudecate din cinci, marcând un total de 53.500 euro.

Artistul Alexandru Phoebus a înregistrat un record personal, pictura sa "Muncitor cu pâine" fiind adjudecată pentru 7.500 euro, cel mai ridicat nivel de până azi.

"Ultimele licitații ale verii și, totodată, anului de licitație 2015 — 2016 vor fi cele organizate marți 12 iulie — Orientalism și Mari Poeți Români, respectiv joi, 14 iulie — Postmodernism și Artă Contemporană și Licitația de Ceasuri și Bijuterii, ale căror expoziții s-au deschis deja, la Palatul Cesianu Racoviță", mai informează Artmark.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”