Mare dreptate are omul ăsta!

Mare dreptate are omul ăsta!

Reportaje-Live130 DE ANI SI TOT PROSTI AM RAMAS

Am tot citit istorie in ultima vreme ca asta am prins in mana. Toata istoria noastra este un lung sir de tradari si conducatori mediocri presarata din cand in cand cu personaje istorice extraordinare. Toate istoria noastra este o lunga lupta inegala intre bine si rau. Citindu-l pe Eminescu, pe Caragiale sau citind despre Cuza nu poti sa nu te cutremuri vazand asemanarile incredibile intre societatea, clasa politica de atunci si cea din zilele noastre. Parca nu ar fi trecut mai bine de 130 de ani.

Si atunci, ca si acum, o minoritate corupta, tradatoare si fara repere morale calarea economic statul si saracea populatia. Si atunci o biserica harapareata, fara nimic sfant era preocupata doar de acumularea de averi tot mai mari. Pe de-o parte "sistemul" format din boieri si slujitori ai acestora corupti gata sa pupe mana oricarui stapan, pe de alta parte o biserica care tinea in bezna si saracie populatia calarind-o cu impozite aberante.

Au trecut 130 de ani si aproape nimic nu s-a schimbat. O noua retea de "boieri" corupti jura credinta oricui (chiar si dusmanilor tarii) cerand sa fie lasati sa fure in liniste. Eu ii numesc sistemul. Si acum, si atunci romanii sunt impozitati enorm si tinuti in saracie si bezna in timp ce impozitele lor sunt furate de un grup transpartinic de corupti.

Din pacate pentru poporul roman aceasta este o lupta fara sfarsit. Minoritatea de 10-15- max 20% formata din oamenii capabili sa inteleaga perfect ce se intampla va pierde constant in fata unei majoritati ignorante care isi voteaza calaii la fiecare tur de alegeri.

O societate lipsita de repere morale si needucata va perpetua fara probleme aceeasi masa amorfa de lichele, de hoti, de tradatori si ticalosi. In Romania s-a ajuns ca personaje condamnate pentru coruptie sa fie votate fiind in inchisoare. Si aici nu mai e vina unui grup care a pus mana pe stat ci este exact societatea care genereaza si perpetueaza sistemul. Nevoia de justitie, nevoia de corectitudine are in Romania zilelor noastre valente medievale " a furat dar a si facut", " si-a pus si el neamurile pe la primarie cum ar face oricine" "fa ce zice popa si nu ce face popa" . Lucrurile acestea sunt acceptate cu senintate ca fiind normale de majoritatea populatiei pentru ca la nivel inconstient si constient este dominata de mentalitati medievale.

Am fost sa cumpar un teren zilele trecute intr-o localitate mica langa Bucuresti. Proprietarul un om 50+. A fost nevoie sa mergem impreuna pana la primaria din localitate la carte funciara sa verificam ceva acte. Omul a intrat in biroul de carte funciara in timpul programului de lucru efectiv facand plecaciuni, cerandu-si scuze si intreband daca poate sa intrebe ceva. O cucoana i-a urlat agresiv fara sa se uite macar la el "NU, iesiti afara". Vreo cateva secunde am ramas efectiv blocat vazand scena ireala intre unul care mai nu se tara in genuchi si una care probabil isi imagina ca primaria e mosia lui ma-sa. Un moment atat de jenant si penibil cum rar mi-a fost dat sa vad. Nu e relevant ca 3 minute mai tarziu am maturat efectiv cu ei prin primarie pana m-au dat afara cu politia locala dar e relevanta atitudinea de milog specifica unei mari parti a populatiei. Caciuleala si lipsa de coloana nu este exceptie ci regula. REGULA.

Multi romani inteligenti au plecat spre tari in care se poate "respira" si nu sunt de condamnat. Au ramas putini si vor fi si mai putini daca ne gandim ca Romania are cel mai mic procent de noi absolventi de studii superioare din Europa.

Minoritatea aceasta de oameni inteligenti ramasi in tara va suferi tot mai mult asuprita de sistem si sufocata de ignoranta maselor. Fara educatie toata tara asta are de ales intre a deveni forta de munca necalificata pentru o Europa educata sau carne de tun pentru un sistem corupt si rapace format din noua "boierime", baronii locali. Pana si baronii locali sunt de factura medievala si nu intamplator, periodic, zone intregi din tara sunt controlate de Oprisani, de Fluturi, de Buzati, de Badalai etc. Va place sau nu ii decapitam pe astia dar poporul va genera altii pentru ca mentalitatea si educatia ii genereaza.

E un cerc vicios. Nu vom schimba nimic daca nu intervenim la sursa fundamentala a problemei si anume educatia si nu putem interveni la sursa problemei fara accesul la putere.

O sa inchei cu ceva ce poate nu o sa va placa. Nu cred ca putem schimba ceva decat cu forta. Partea buna este ca tot sistemul acesta care calareste Romania este format din niste personaje profund lase adunate impreuna doar de furturi si coruptie. Aceste personaje lase vor zbura ca porumbeii in toata lumea la primele semne de lupta.

Stiu ca unii nu veti fi de acord cu mine sustinand ca forta nu a adus nimic bun in istorie iar eu va voi spune ca nu se stie ce s-ar fi intamplat daca unele lucruri nu se faceau cu forta.

In curand se va da o batalie decisiva. Este vorba de alegerile parlamentare si locale. Urmatoarele alegeri vor decide soarta Romaniei in urmatorii 10 ani si niciodata miza nu a fost mai mare de la revolutie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”