Mare dreptate are omul ăsta în ce scrie!

Mare dreptate are omul ăsta în ce scrie!

Mare dreptate are omul ăsta în ce scrie!

Dan Pavel:

Eu nu sunt o portavoce paranoică a prevenției și nu cred că frica de virus justifică comportamentele aberante, dar urăsc... accentuez - urăsc exemplele din străinătate raportate la România. Mă apucă nervii când cineva îmi dă exemplu Suedia sau Austria: "Uite că suedezii n-au închis nimic! Uite că în Danemarca copiii nu poartă mască la școală! Uite că austriecii n-au nevoie de distranțare socială sau mai știu eu!".

Ceva mă face să cred că există niște diferențe de civilizație, evoluție culturală și responsabilitate civică între Suedia și România.

Ceva mă face să cred că părinții suedezi nu se bulucesc ca vitele să-și lase copiii la școală și nu put a cerbi în călduri când urcă în autobuz. Nu cred să fi văzut vreodată zece suedezi buluciți undeva. Să se împingă, să-ți respire umed în ceafă, să dea buzna ca animalele sau ceva. Ceva mă face să cred că, în școlile daneze, elevii din provincie nu fap pipi în fundul curții și nu vin dintr-o gospodărie în care trebuie să fierbi apă ca să speli familia în copaie, duminica, înainte de mers la biserică.

Suntem în 2020, iar apa și săpunul încă nu sunt un prieten consecvent al românului. Nici pasta de dinți n-a prins la noi cum prinde în Austria. Statisticile despre igienă pictează România în culori gălbui maronii. Nu avem nici infrastructura medicală a Suediei sau calitatea actului medical din Italia. Infirmierele lor nu mănâncă parizer pe un coridor pe care se scorojește vopseaua în ulei.

Putem discuta despre eficacitatea unor soluții, dar nu așa. A contrazice măsuri din România făcând apel la exemplele din străinătate e ca și cum aș vorbi eu despre mine făcând comparații cu Keanu Reeves sau Hugh Jackman. Zic să rămânem în zona noastră de confort, la prevenție pentru gheboși în tricouri acre de poliester, care se scarpină între degetele transpirate în șlapi și își ating măștile îmbibate cu muștar și grăsime de mici de 4735 de ori pe zi, scrie Dan Pavel pe Facebook.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e