'Mare unitate' la summitul G7 în privinţa Iranului, afirmă Trump

'Mare unitate' la summitul G7 în privinţa Iranului, afirmă Trump

Preşedintele american Donald Trump a declarat luni la summitul G7 de la Biarritz (sud-vestul Franţei), înaintea discuţiilor bilaterale cu cancelarul german Angela Merkel, că statele participante au afişat o 'mare unitate' şi au făcut progrese în privinţa dosarului iranian, transmite dpa.

'Am avut o mare unitate, chiar şi în privinţa Iranului. S-au făcut multe progrese în ce priveşte Iranul', a declarat Trump, subliniind că acest lucru este valabil pentru 'toate cele şapte ţări'.

Stând alături de cancelarul german înaintea discuţiilor bilaterale, preşedintele SUA a apreciat că summitul 'a fost foarte bun' şi 'de mare succes'.

Toate statele din G7 se opun ca Iranul să obţină arma nucleară, a adăugat el.

Cu acelaşi prilej, Donald Trump a lăudat-o pe Angela Merkel: 'E o femeie strălucită şi înţelege exact cum merge totul. Îi cunoaşte pe majoritatea oamenilor', a declarat el.

Întrebat de reporteri dacă este preocupat de faptul că singura femeie dintre liderii G7 ar putea părăsi în curând funcţia, Trump a răspuns că nu ar fi surprins ca Angela Merkel să rămână cancelar mai mult timp decât se aşteaptă unii. 'Ar putea să vă surprindă', a spus el, în timp ce Angela Merkel a replicat în engleză: 'Sunt încă aici'.

Pe de altă parte, Donald Trump a semnalat că va face o vizită în Germania în viitorul apropiat.

La rândul său, cancelarul Merkel a declarat că Germania doreşte ca Uniunea Europeană să ajungă la un acord comercial cu SUA cât mai curând posibil. 'Vrem să discutăm acum despre negocieri mai aprofundate între UE şi SUA cât de curând posibil. Suntem foarte interesaţi de intensificarea comerţului nostru. Cred că putem găsi soluţii', a arătat ea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 De citit...

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 „Abia aștept să vă arăt tot”

5 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor