Marea Britanie: 57% din britanici consideră că Theresa May nu este potrivită să mai fie premier

Marea Britanie: 57% din britanici consideră că Theresa May nu este potrivită să mai fie premier

Britanicii consideră, în proporţie de 57%, că Theresa May nu are abilitatea necesară pentru a fi premierul Regatului Unit, deşi continuă să se poziţioneze înaintea adversarilor săi politici în privinţa adecvării la această funcţie, potrivit unui studiu publicat miercuri de compania de cercetare de piaţă Ipsos MORI, informează EFE.

În sondajul efectuat în perioada 15 - 19 martie, pe un eşantion ce a depăşit o mie de persoane, May se situează pe cea mai joasă poziţie de până acum în preferinţele publicului, într-un moment ce coincide cu anunţul demisiei sale în cazul în care membrii Partidului Conservator vor sprijini în parlament acordul privind Brexitul.

Cu toate acestea, respondenţii o situează pe Theresa May înaintea liderului Partidului Laburist Jeremy Corbyn, despre care 67% din persoanele chestionate consideră că nu deţine calităţile necesare pentru a conduce Regatul Unit.

De asemenea, May este favorită şi în comparaţie cu colegii săi de partid şi potenţiali succesori, precum ministrul de interne Sajid Javid, cel al afacerilor externe Jeremy Hunt sau deţinătorul portofoliului muncii şi pensiilor Amber Rudd.

Fostul ministrul de externe Boris Johnson se situează chiar mai jos în preferinţele britanicilor, care îl resping în proporţie de 64%.

Despre ministrul mediului Michael Gove, 59% dintre cei intervievaţi consideră că nu este pregătit să-şi asume această responsabilitate, iar despre fostul ministru pentru Brexit, Dominic Raab, aceeaşi părere negativă este împărtăşită de 49%.

În rândul simpatizanţilor Partidului Conservator intervievaţi, 60% au apreciat că Theresa May deţine calificarea corespunzătoare pentru a fi un bun prim-ministru.

Miercuri premierul Theresa May a comunicat colegilor de partid că îşi va prezenta demisia înaintea începerii unei noi faze de negociere a Brexitului, în cazul unui vot în favoarea acordului pe care şefa executivului britanic l-a negociat cu UE şi care a fost respins de două ori în Camera Comunelor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina