Marea Britanie: Aproape 140.000 de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 în prima săptămână

Marea Britanie: Aproape 140.000 de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 în prima săptămână

Aproape 140.000 de persoane au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer-BioNTech în prima săptămână a campaniei de imunizare, a informat miercuri ministrul responsabil cu acest program, transmite Reuters.

Vaccinul a fost aprobat în urmă cu două săptămâni pentru utilizare de urgenţă, iar campania a început pe 8 decembrie, ceea ce a făcut din Marea Britanie prima ţară unde vaccinul a fost administrat în afara testelor clinice.

'Un start cu adevărat bun al programului de vaccinare. Au trecut 7 zile şi am realizat: Anglia - 108.000, Ţara Galilor - 7.897, Irlanda de Nord - 4.000, Scoţia - 18.000. Total UK 137.897', a scris Nadhim Zahawi pe Twitter.

'Acest număr va creşte pentru că am operaţionalizat sute de reţele de asistenţă primară', a adăugat el.

Pentru a se imuniza, oamenilor trebuie să le fie administrate două doze de vaccin, la distanţă de 21 de zile, aşa încât niciunul din cei care au primit prima doză nu este încă pe deplin protejat.

Primul lot de vaccinuri primit de Marea Britanie conţinea 800.000 de doze, care trebuie păstrate la o temperatură de cel mult -70 grade Celsius şi, după dezgheţare, ţinute în frigider timp de maximum cinci zile.

Marea Britanie a comandat în total 40 milioane de doze de vaccin de la Pfizer, iar ministrul sănătăţii Matt Hancock a spus că se aşteaptă ca până la sfârşitul anului să sosească milioane de doze.

Luni, Statele Unite şi Canada au început la rândul lor campaniile de vaccinare împotriva COVID-19.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…