Marea Britanie: Conservatorii câștigă în fosta circumscripție a lui Cameron, dar pierd mii de voturi în favoarea pro-europenilor

Marea Britanie: Conservatorii câștigă în fosta circumscripție a lui Cameron, dar pierd mii de voturi în favoarea pro-europenilor

Partidul Conservator al premierului britanic Theresa May a câștigat alegerile în fosta circumscripție a lui David Cameron, dar majoritatea obținută la precedentul scrutin s-a redus cu câteva mii de voturi, care au mers către candidatul unui partid de opoziție pro-UE, relatează vineri Reuters.

Fostul prim-ministru David Cameron a anunțat luna trecută că va demisiona și din postul de deputat, după ce a renunțat și la postul de prim-ministru după referendumul privind ieșirea țării din UE.

Conservatorii au câștigat scrutinul din Witney cu 17.313 de voturi, dar numărul sufragiilor a scăzut de la 60% la 45% față de alegerile generale de anul trecut.

Potrivit The Guardian, candidatul conservator câștigător, Robert Courts, avocat și consilier local, a susținut un scurt discurs după anunțarea rezultatelor, în care a mulțumit familiei și i-a adus un elogiu 'strălucitului' său predecesor.

Liberal-democrații, cel mai pro-european partid britanic, a câștigat 11.611 voturi, obținând locul al doilea cu 30% din sufragii, conform rezultatelor oficiale. Partidul Laburist de opoziție a ieșit pe locul al treilea, iar candidatul Partidului Verde, Larry Sanders, fratele senatorului american democrat Bernie Sanders, a ieșit al patrulea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Foarte interesante amănunte! / Păcăliți de ucraineni și de hărțile vechi și depășite, rușii trag după ținte false și se omoară între ei

5 Profesorul Vlad Ciurea / Creierul are cinci dușmani!