Marea Britanie: Corbyn va 'încerca să forțeze noi alegeri' legislative (presă)

Marea Britanie: Corbyn va 'încerca să forțeze noi alegeri' legislative (presă)

Liderul opoziției britanice, laburistul Jeremy Corbyn, vrea să încerce să forțeze organizarea de noi alegeri legislative, după ce a ieșit întărit în urma scrutinului din 8 iunie la care prim-ministrul conservator Theresa May a pierdut majoritatea absolută, scrie sâmbătă Daily Mirror, citat de AFP.

Liderul laburist a declarat tabloidului britanic că i se pare o nebunie ca șefa guvernului să poată să se mențină la putere în condițiile în care "nu pare să fi ajuns la niciun acord cu DUP (Partidul Democrat Unionist nord-irlandez — n.r.), la două săptămâni după scrutin".

Cu 317 mandate din totalul de 650, Partidul Conservator al Theresei May ar avea nevoie de cei zece deputați ai partidului ultraconservator nord-irlandez DUP pentru a obține majoritatea absolută în Camera Comunelor, însă cele două formațiuni nu au ajuns încă la un acord și continuă să negocieze.

După prezentarea programului guvernului, la 21 iunie, Jeremy Corbyn s-a declarat pregătit s-o înlocuiască pe Theresa May. "Suntem gata să formăm un guvern minoritar dacă acest guvern se prăbușește, ceea ce ar putea foarte bine să fie cazul", declarase el în fața deputaților.

Vineri, pentru prima dată, Jeremy Corbyn a depășit-o pe Theresa May într-un sondaj de opinie în care respondenții erau întrebați care dintre cei doi lideri ar fi un prim-ministru mai bun: 35% dintre persoanele chestionate au declarat că Jeremy Corbyn ar fi mai bun, în timp ce în favoarea Theresei May s-au pronunțat 34% dintre respondenți. Sondajul a fost realizat de YouGov în zilele de 21 și 22 iunie pe un eșantion de 1.670 de persoane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa