Marea Britanie: Deputaţii aflaţi în concediu de creştere a copilului vor putea să voteze prin procură

Marea Britanie: Deputaţii aflaţi în concediu de creştere a copilului vor putea să voteze prin procură

Deputaţii britanici aflaţi în concediu de creştere a copilului au dreptul începând de marţi să voteze prin procură în parlament, o schimbare cerută de nenumărate ori de către aleşi anul trecut, relatează AFP.

O moţiune votată în parlament luni seară le permite aleşilor care devin părinţi să ceară unui coleg sau unei colege să voteze în locul lor. Deputatele care ar avea o pierdere de sarcină vor putea de asemenea să voteze prin procură.

Măsura se aplică pentru o perioadă de încercare de un an. Deputata laburistă Tulip Siddiq ar urma să fie prima care va experimenta noul sistem, în timpul votului de marţi asupra amendamentelor parlamentare legate de Brexit.

"Cred că voi fi prima deputată care va vota prin procură mâine!", a scris ea luni pe Twitter, alături de o fotografie cu nou-născutul său.

 În urmă cu două săptămâni, Tulip Siddiq a amânat cu două zile operaţia de cezariană la care trebuia să fie supusă, pentru a vota în parlamentul britanic asupra acordului privind Brexit-ul negociat de premierul Theresa May cu Uniunea Europeană.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

2 Așa o fi? / Dubioase și urât mirositoare sunt dedesubturile politicii românești

3 Câh...

4 Atenție, balenă în libertate pe plajă, la Mamaia!

5 VIDEO Cine este Turku, interlopul cu grenadă și pistol care a chemat poliția să-l aresteze