Marea Britanie: Eurofobul Nigel Farage nu se va prezenta la alegerile legislative

Marea Britanie: Eurofobul Nigel Farage nu se va prezenta la alegerile legislative

Eurofobul Nigel Farage a anunţat duminică că nu se va prezenta la alegerile legislative britanice din 12 decembrie, preferând să străbată ţara pentru a susţine sutele de candidaţi ai partidului Brexit pe care îl conduce, informează AFP şi Reuters.

"M-am gândit foarte intens la această problemă", a declarat pentru BBC Farage, care a încercat de şapte ori să se facă ales în Camera Comunelor.

"Dacă să găsesc un loc şi să încerc să mă fac ales în parlament sau dacă să servesc mai bine cauza parcurgând Regatul Unit, în lung şi în lat, susţinând 600 de candidaţi? Am decis că ultima alternativă este cea bună", a continuat fostul comerciant de 55 de ani, declarând că nu vrea să-şi petreacă "restul vieţii în politică".

El a atacat din nou acordul de ieşire din Uniunea Europeană negociat dificil de premierul Boris Johnson, apreciind că este un "Brexit al rămânerii", adică favorabil susţinătorilor unei menţineri în Uniunea Europeană.

Alegătorii "trebuie să înţeleagă că de fapt ceea ce este propus este o legătură strânsă cu toate instituţiile europene şi o viitoare fază de negocieri de cel puţin trei ani", a declarat el.

Figură marcantă a taberei "plecării" în cursul referendumului din 2016, Nigel Farage îl invitase vineri pe Boris Johnson să renunţe la acordul său de Brexit şi să se alăture unei alianţe care se orientează spre un Brexit dur pentru alegerile legislative.

O ofertă văzută cu ochi buni de preşedintele american Donald Trump pe care Nigel Farage, un obişnuit al loviturilor mediatice, l-a intervievat în emisiunea sa de radio de la LBC joi.

Dar Boris Johnson a declinat propunerea şi Partidul Brexit îşi va prezenta deci proprii candidaţi.

Creat anul trecut, partidul lui Nigel Farage a sosit pe primul loc la alegerile europene din mai. AGERPRES/ (AS-editor: Lilia Traci, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 Americanii au umblat la „cutia cu maimuțe” și le-au trimis ceva special ucrainenilor

5 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…