Marea Britanie: Fostul spion Serghei Skripal a fost vizat de un atac cu gaz iritant

Marea Britanie: Fostul spion Serghei Skripal a fost vizat de un atac cu gaz iritant

 

Fostul agent dublu rus Serghei Skripal şi fiica sa Iulia au fost victime ale unui atac deliberat cu ajutorul unui gaz iritant, a declarat miercuri şeful poliţiei antiteroriste Mark Rowley în cadrul unei conferinţe de presă la Londra, potrivit agenţiilor de presă internaţionale.

Cei doi au fost victima unei 'tentative de omor prin administrarea unui gaz iritant', a declarat Rowley, fără să precizeze despre ce fel de substanţă este vorba. Serghei Skripal (66 de ani) şi fiica sa Iulia (33 de ani) au fost găsiţi duminică în stare de inconştienţă, dar fără răni vizibile, pe o bancă în centrul comercial Salisbury (sudul Angliei). Ambii sunt în prezent spitalizaţi în stare critică.

Autorităţile britanice anunţaseră anterior că au făcut progrese în ce priveşte identificarea 'substanţei' utilizate în presupusa otrăvire a fostului agent dublu şi a fiicei sale, un element cheie în ancheta privind acest caz, la originea unei escaladări la nivel de declaraţii între Londra şi Moscova.

'Ştim mai multe (astăzi) despre substanţa folosită', a declarat miercuri ministrul britanic de interne Amber Rudd, după o întâlnire a comitetului de urgenţă Cobra al guvernului britanic.

Chiar dacă acest caz a generat nenumărate ipoteze incendiare, ministrul de interne a lansat un apel la 'calm', subliniind că ancheta 'va fi de lungă' durată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Așa o fi?

5 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL