Marea Britanie ''își rezervă dreptul'' de a înarma forțele ucrainene

Marea Britanie ''își rezervă dreptul'' de a înarma forțele ucrainene

Marea Britanie ''își rezervă dreptul'' de a înarma forțele ucrainene și va împiedica prăbușirea lor, a dat asigurări marți ministrul britanic de externe, Philip Hammond, relatează AFP.

''Fiecărei țări din NATO îi revine dreptul să decidă dacă furnizează sau nu un ajutor militar Ucrainei'', a declarat Hammond în fața deputaților. ''Regatul Unit nu pregătește nimic de acest fel, dar ne rezervăm dreptul de a reexamina această poziție'', a adăugat el, după ce președintele american, Barack Obama, a avansat luni posibilitatea livrării de arme Ucrainei pentru a se apăra împotriva separatiștilor proruși.

În fața deputaților britanici, Hammond a acuzat, de asemenea, Moscova că toarnă gaz pe foc furnizându-le sprijin militar separatiștilor proruși. El a afirmat că Rusia a trimis sute de arme grele și soldați, inclusiv forțe speciale, în estul Ucrainei, acuzație respinsă de Moscova. ''Recenta escaladare a luptelor n-ar fi fost posibilă fără sprijinul militar și strategic furnizat de Rusia'', a insistat Hammond.

Regatul Unit și aliații săi din NATO ''împărtășesc ideea că, atunci când nu există o soluție militară la conflict, nu putem lăsa forțele armate ucrainene să se prăbușească'', a adăugat șeful diplomației britanice.

Declarațiile survin cu o zi înainte de un summit crucial la Minsk, cu participarea liderilor ucrainean, rus, francez și german, ce vizează încetarea conflictului care durează de zece luni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?