Marea Britanie: Nouă conservatori cer un vot privind ieşirea regatului din uniunea vamală a UE (presă)

Marea Britanie: Nouă conservatori cer un vot privind ieşirea regatului din uniunea vamală a UE (presă)

Nouă membri ai Partidului Conservator din Marea Britanie susţin amendamentele la legislaţia necesară pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, inclusiv un vot în parlament privind rămânerea într-o uniune vamală, a relatat vineri cotidianul The Guardian, citat de Reuters.

Din grupul de disidenţi din partidul premierului Theresa May fac parte doi foşti miniştri de cabinet care susţin amendamente transpartinice ''substanţiale'' la proiectul de lege ''European Union (Withdrawal) Bill''.

Potrivit The Guardian, modificările elaborate includ un vot în parlament privind rămânerea într-o uniune vamală, vot ''ce este aproape sigur că va trece''.

Proiectul de lege reprezintă un test privind capacitatea premierului May de a guverna, în timp ce conservatorii săi sunt divizaţi în legătură cu modalitatea cea mai bună de a da forţă Brexit-ului, în condiţiile în care şefa guvernului de la Londra depinde de un mic partid nord-irlandez pentru majoritatea sa din parlament.

Theresa May a indicat că acceptarea unei noi uniuni vamale, în care cei 28 de membri ai UE să funcţioneze ca o piaţă unică fără taxe, cu UE ar însemna ''o trădare'' a rezultatului referendumului din 2016.

Majoritatea de lucru a premierului May din Camera Comunelor (650 de locuri) depinde de un număr de 13 locuri. Din grupul conservatorilor fac parte Chris Patten, fost preşedinte al partidului, şi Douglas Hogg, fost ministru al agriculturii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina