Marea Britanie: Nouă conservatori cer un vot privind ieşirea regatului din uniunea vamală a UE (presă)

Marea Britanie: Nouă conservatori cer un vot privind ieşirea regatului din uniunea vamală a UE (presă)

Nouă membri ai Partidului Conservator din Marea Britanie susţin amendamentele la legislaţia necesară pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, inclusiv un vot în parlament privind rămânerea într-o uniune vamală, a relatat vineri cotidianul The Guardian, citat de Reuters.

Din grupul de disidenţi din partidul premierului Theresa May fac parte doi foşti miniştri de cabinet care susţin amendamente transpartinice ''substanţiale'' la proiectul de lege ''European Union (Withdrawal) Bill''.

Potrivit The Guardian, modificările elaborate includ un vot în parlament privind rămânerea într-o uniune vamală, vot ''ce este aproape sigur că va trece''.

Proiectul de lege reprezintă un test privind capacitatea premierului May de a guverna, în timp ce conservatorii săi sunt divizaţi în legătură cu modalitatea cea mai bună de a da forţă Brexit-ului, în condiţiile în care şefa guvernului de la Londra depinde de un mic partid nord-irlandez pentru majoritatea sa din parlament.

Theresa May a indicat că acceptarea unei noi uniuni vamale, în care cei 28 de membri ai UE să funcţioneze ca o piaţă unică fără taxe, cu UE ar însemna ''o trădare'' a rezultatului referendumului din 2016.

Majoritatea de lucru a premierului May din Camera Comunelor (650 de locuri) depinde de un număr de 13 locuri. Din grupul conservatorilor fac parte Chris Patten, fost preşedinte al partidului, şi Douglas Hogg, fost ministru al agriculturii. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

4 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

5 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo