Marea Britanie: Parlamentarii laburiști au adoptat o moțiune de neîncredere în liderul formațiunii, Jeremy Corbyn; acesta refuză să demisioneze

Marea Britanie: Parlamentarii laburiști au adoptat o moțiune de neîncredere în liderul formațiunii, Jeremy Corbyn; acesta refuză să demisioneze

Parlamentarii laburiști britanici, de opoziție, au adoptat marți o moțiune de neîncredere în liderul formațiunii, Jeremy Corbyn, acuzându-l că nu s-a implicat suficient în campania pentru rămânerea țării în Uniunea Europeană, relatează Reuters, BBC News și AFP.

Moțiunea a fost adoptată cu un scor de 172-40. Votul nu este însă constrângător, Jeremy Corbyn declarând deja că nu intenționează să demisioneze.

"Am fost ales în mod democratic lider al partidului nostru pentru un nou fel de politică, de 60% din membrii și susținătorii Partidului Laburist, și nu îi voi trăda demisionând", a afirmat el, într-un comunicat, explicând că 'votul de astăzi al membrilor parlamentului nu are legitimitate constituțională".

Corbyn a declarat anterior că, în eventualitatea convocării de noi alegeri în interiorul partidului, își va depune candidatura pentru încă un mandat. O nouă competiție internă ar trebui să aibă loc dacă cel puțin 51 de deputați laburiști își declară susținerea față de un alt candidat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei tinere au restituit o borsetă cu 13.000 de euro pierdută de un şofer după ce poliţiştii au făcut publice …

2 ULTIMA ORĂ Este oficial, Facultatea de Drept a Universității București va exmatricula 45 de studenți din anul …

3 Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

4 Teodorovici, care a fost partea ta? / Cum ajung banii de la UE în buzunarele baronilor PSD / Azi, miliardul de eur…

5 Valentina Pelinel, transformare radicală la 40 de ani