Marea Britanie: Parlamentarii laburiști au adoptat o moțiune de neîncredere în liderul formațiunii, Jeremy Corbyn; acesta refuză să demisioneze

Marea Britanie: Parlamentarii laburiști au adoptat o moțiune de neîncredere în liderul formațiunii, Jeremy Corbyn; acesta refuză să demisioneze

Parlamentarii laburiști britanici, de opoziție, au adoptat marți o moțiune de neîncredere în liderul formațiunii, Jeremy Corbyn, acuzându-l că nu s-a implicat suficient în campania pentru rămânerea țării în Uniunea Europeană, relatează Reuters, BBC News și AFP.

Moțiunea a fost adoptată cu un scor de 172-40. Votul nu este însă constrângător, Jeremy Corbyn declarând deja că nu intenționează să demisioneze.

"Am fost ales în mod democratic lider al partidului nostru pentru un nou fel de politică, de 60% din membrii și susținătorii Partidului Laburist, și nu îi voi trăda demisionând", a afirmat el, într-un comunicat, explicând că 'votul de astăzi al membrilor parlamentului nu are legitimitate constituțională".

Corbyn a declarat anterior că, în eventualitatea convocării de noi alegeri în interiorul partidului, își va depune candidatura pentru încă un mandat. O nouă competiție internă ar trebui să aibă loc dacă cel puțin 51 de deputați laburiști își declară susținerea față de un alt candidat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...