Marea Britanie: Parlamentarii laburiști au adoptat o moțiune de neîncredere în liderul formațiunii, Jeremy Corbyn; acesta refuză să demisioneze

Marea Britanie: Parlamentarii laburiști au adoptat o moțiune de neîncredere în liderul formațiunii, Jeremy Corbyn; acesta refuză să demisioneze

Parlamentarii laburiști britanici, de opoziție, au adoptat marți o moțiune de neîncredere în liderul formațiunii, Jeremy Corbyn, acuzându-l că nu s-a implicat suficient în campania pentru rămânerea țării în Uniunea Europeană, relatează Reuters, BBC News și AFP.

Moțiunea a fost adoptată cu un scor de 172-40. Votul nu este însă constrângător, Jeremy Corbyn declarând deja că nu intenționează să demisioneze.

"Am fost ales în mod democratic lider al partidului nostru pentru un nou fel de politică, de 60% din membrii și susținătorii Partidului Laburist, și nu îi voi trăda demisionând", a afirmat el, într-un comunicat, explicând că 'votul de astăzi al membrilor parlamentului nu are legitimitate constituțională".

Corbyn a declarat anterior că, în eventualitatea convocării de noi alegeri în interiorul partidului, își va depune candidatura pentru încă un mandat. O nouă competiție internă ar trebui să aibă loc dacă cel puțin 51 de deputați laburiști își declară susținerea față de un alt candidat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

3 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”