Marea Britanie: Percheziţii la bordul unui avion rus la Londra; Moscova se declară indignată

Marea Britanie a anunţat sâmbătă că poliţia de frontieră a percheziţionat bordul unui avion rus staţionat pe un aeroport din Londra, o operaţiune care a provocat indignarea Rusiei în plină criză diplomatică între cele două ţări, relatează AFP.

'Este acţiune de rutină pentru Forţa de Frontieră să efectueze percheziţii la bordul unor avioane pentru a proteja Marea Britanie de crima organizată şi de cei care încearcă să introducă în ţară substanţe toxice cum ar fi drogurile şi arme', a declarat secretarul de stat pentru Securitate, Ben Wallace.

'Odată ce aceste verificări au fost efectuate, avionul a fost autorizat să-şi continue călătoria', a adăugat el într-un comunicat.

Ambasada rusă la Londra a denunţat vineri într-un comunicat o percheziţie efectuată de autorităţile aeroportuare britanice la bordul unei aeronave a companiei aeriene ruse Aeroflot, care efectuează cursa Moscova- Londra, pe aeroportul Heathrow, apreciind că aceasta reprezintă o 'încălcare a reglementărilor în vigoare'.

Ambasada rusă a descris incidentul drept 'o nouă provocare flagrantă a autorităţilor britanice', declarând că aceasta face parte din 'politica ostilă' a Londrei faţă de Rusia.

Această percheziţie avut loc într-un context foarte tensionat între Moscova şi ţările occidentale după otrăvirea cu un agent neurotoxic de concepţie militară sovietică a fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei lui Iulia în Anglia, la începutul lunii martie.

Atacul este atribuit de către Regatul Unit, susţinut de aliaţii săi, Rusiei, care neagă orice implicare.AGERPRES/( AS - editor: Violeta Gheorghe, editor online: Adrian Dădârlat)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

2 Ambasadorul SUA la Bucureşti: SUA nu au un alt prieten mai bun decât România. Credeți în voi înșivă. Vom ajuta…

3 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu

4 Firea, primul semnal că nu va mai candida! Va da vina pe problemele medicale

5 Megadosar de prostituție: Oameni de afaceri și polițiști, trimiși în judecată în cazul clubului unde se distra…