Marea Britanie: Percheziţii la bordul unui avion rus la Londra; Moscova se declară indignată

Marea Britanie: Percheziţii la bordul unui avion rus la Londra; Moscova se declară indignată

Marea Britanie a anunţat sâmbătă că poliţia de frontieră a percheziţionat bordul unui avion rus staţionat pe un aeroport din Londra, o operaţiune care a provocat indignarea Rusiei în plină criză diplomatică între cele două ţări, relatează AFP.

'Este acţiune de rutină pentru Forţa de Frontieră să efectueze percheziţii la bordul unor avioane pentru a proteja Marea Britanie de crima organizată şi de cei care încearcă să introducă în ţară substanţe toxice cum ar fi drogurile şi arme', a declarat secretarul de stat pentru Securitate, Ben Wallace.

'Odată ce aceste verificări au fost efectuate, avionul a fost autorizat să-şi continue călătoria', a adăugat el într-un comunicat.

Ambasada rusă la Londra a denunţat vineri într-un comunicat o percheziţie efectuată de autorităţile aeroportuare britanice la bordul unei aeronave a companiei aeriene ruse Aeroflot, care efectuează cursa Moscova- Londra, pe aeroportul Heathrow, apreciind că aceasta reprezintă o 'încălcare a reglementărilor în vigoare'.

Ambasada rusă a descris incidentul drept 'o nouă provocare flagrantă a autorităţilor britanice', declarând că aceasta face parte din 'politica ostilă' a Londrei faţă de Rusia.

Această percheziţie avut loc într-un context foarte tensionat între Moscova şi ţările occidentale după otrăvirea cu un agent neurotoxic de concepţie militară sovietică a fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei lui Iulia în Anglia, la începutul lunii martie.

Atacul este atribuit de către Regatul Unit, susţinut de aliaţii săi, Rusiei, care neagă orice implicare.AGERPRES/( AS - editor: Violeta Gheorghe, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

3 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

4 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

5 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”