Marea Britanie: Premierul anunţă vouchere pentru repararea bicicletelor şi amenajarea a mii de kilometri de piste pentru ciclism

Marea Britanie: Premierul anunţă vouchere pentru repararea bicicletelor şi amenajarea a mii de kilometri de piste pentru ciclism

Premierul Boris Johnson doreşte să redea britanicilor plăcerea de a practica ciclismul prin oferirea de vouchere pentru repararea bicicletelor şi chiar prin încurajarea prescrierii mersului pe bicicletă de către medici, informează AFP.

Conform anunţului făcut de Downing Street, lansarea, marţi, a voucherelor pentru repararea bicicletelor în valoare de 50 de lire sterline (55 de euro) se adaugă amenajării a mii de kilometri de piste pentru ciclism, a unor cursuri de învăţare a mersului pe bicicletă destinate tinerilor şi vârstnicilor, precum şi creării de locuri de parcare pentru biciclete.

În unele cartiere, medicii vor fi încurajaţi să prescrie practicarea ciclismului, iar pacienţii acestora vor putea folosi bicicletele prin intermediul centrelor locale de sănătate.

Aceste măsuri fac parte dintr-un plan al executivului în valoare de două miliarde de lire sterline (2.19 miliarde de euro) destinat dezvoltării mersului pe jos şi utilizării bicicletelor de către britanici, activităţi deja în creştere de la începutul pandemiei de COVID-19 ca urmare a interesului populaţiei de a evita utilizarea transportului public şi de a face exerciţii fizice.

"Fie că este vorba de a ajuta oamenii să fie sănătoşi şi de a scădea riscul de a se îmbolnăvi sau de a îmbunătăţi calitatea aerului şi a reduce blocajele în trafic, mersul pe bicicletă şi mersul pe jos joacă un rol uriaş în abordarea unora din cele mai mari provocări de sănătate şi de mediu cu care ne confruntăm", a susţinut Boris Johnson, el însuşi un mare fan al utilizării bicicletei.

Guvernul britanic doreşte, de asemenea, să faciliteze accesul populaţiei la bicicletele electrice prin intermediul unui program naţional de încurajare a persoanelor în vârstă, a celor care au distanţe lungi de parcurs sau a celor care sunt mai puţin în formă pentru a utiliza bicicleta clasică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...