Marea Britanie: Premierul Theresa May declară că incidentul de lângă moschee este tratat ca un potențial atac terorist

Marea Britanie: Premierul Theresa May declară că incidentul de lângă moschee este tratat ca un potențial atac terorist

Premierul britanic Theresa May a declarat luni că incidentul soldat cu un mort și zece răniți, după ce o camionetă a intrat într-o mulțime de pietoni lângă o moschee din nord-estul Londrei, este tratat de poliție ca un potențial atac terorist, relatează Reuters.

"Poliția a confirmat că acesta este tratat ca un potențial atac terorist", a afirmat Theresa May. "Voi prezida o reuniune de urgență mai târziu în această dimineață", a adăugat ea, referindu-se probabil la o reuniune a comitetului de urgență al guvernului COBRA.

"Toate gândurile mele sunt îndreptate spre victime, familiile lor, iar serviciile de urgență sunt pe teren", a mai spus ea.

O camionetă a intrat într-o mulțime de pietoni lângă o moschee în zona Finsbury Park din nord-estul Londrei în noaptea de duminică spre luni. Incidentul s-a produs în timp ce mai mulți musulmani se întorceau acasă de la rugăciunea de seară, intervenind în perioada Ramadanului.

Potrivit poliției, un bărbat a decedat, iar 10 persoane au fost rănite — două ușor, iar alte opt au fost transportate la trei spitale diferite. Presupusul șofer al camionetei, un individ de 48 de ani, a fost reținut.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia