Marea Britanie și SUA spun că Rusia a lansat „o armă” în spațiu

Marea Britanie și SUA spun că Rusia a lansat „o armă” în spațiu

Marea Britanie și SUA au acuzat Rusia că au lansat un proiectil cu caracteristicile unei arme în spațiu. Într-o declarație, șeful direcției spațiale a Marii Britanii a declarat: „Suntem preocupați de modul în care Rusia a testat unul dintre sateliții săi prin lansarea unui proiectil cu caracteristicile unei arme”, potrivit  BBC .

Declarația spunea că acțiuni de acest fel „amenință utilizarea pașnică a spațiului”.

SUA și-a exprimat anterior îngrijorări cu privire la acest satelit rusesc.

În declarația sa, vice-mareșalul aerian Harvey Smyth, șeful direcției spațiale a Regatului Unit, a declarat: „Acțiuni de acest fel amenință utilizarea pașnică a spațiului și riscă să producă resturi spațiale care ar putea reprezenta o amenințare pentru sateliți și sistemele spațiale de care depinde lumea.

"Solicităm Rusiei să evite orice asemenea testare. De asemenea, rugăm Rusia să continue să lucreze constructiv cu Marea Britanie și alți parteneri pentru a încuraja un comportament responsabil în spațiu."
Este prima dată când Marea Britanie a făcut acuzații cu privire la testele ruse în spațiu și vine la doar câteva zile după ce o anchetă a declarat că guvernul britanic a „subestimat grav” amenințarea reprezentată de Rusia.
Incidentul va spori preocupările legate de o nouă cursă a înarmării în spațiu existând teama că și alte națiuni investighează tehnologii care ar putea fi folosite ca arme în spațiu.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro