Marea Britanie susţine că mii de camioane au traversat Canalul Mânecii după intensificarea testării anti-coronavirus

Marea Britanie susţine că mii de camioane au traversat Canalul Mânecii după intensificarea testării anti-coronavirus

Peste 4.500 de camioane dintre cele blocate de mai multe zile în portul Dover din Anglia au traversat vineri Canalul Mânecii după ce au fost trimişi militari suplimentari pentru a accelera testarea pentru coronavirus, a anunţat ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, potrivit Reuters.

Serviciile de feribot între Dover şi portul Calais din Franţa s-au reluat joi, punându-se capăt blocadei pe care Franţa a impus-o timp de mai multe zile în urma descoperirii unei noi variante de coronavirus în Anglia.

Ministrul britanic al Transporturilor, Grant Shapps, a scris vineri pe Twitter că au fost efectuate peste 10.000 de teste pentru coronavirus în rândul şoferilor de camion şi că numai 24 dintre ele au fost pozitive.

Foto: (c) Grant Shapps /TWITTER


"Peste 4.500 de vehicule grele de transport marfă au trecut din nou Canalul", a spus Shapps.

Marea Britanie a trimis militari suplimentari pentru a ajuta la eliberarea cozilor de camioane ai căror şoferi aşteptau la testarea împotriva COVID-19 înainte de a li se permite să se îmbarce pe feriboturile pentru traversarea Canalului. Conform media britanice, 800 de militari suplimentari au fost trimişi pentru a-i sprijini pe cei 300 desfăşuraţi deja la faţa locului.

Militarii au verificat documentele camioanelor şi şoferilor la intrarea în port.

'

Foto: (c) Pascal Rossignol/REUTERS


Guvernele francez şi britanic au convenit marţi să pună capăt blocadei, dar autorităţile britanice au precizat că va fi nevoie de mai multe zile pentru a elibera cozile lungi formate.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante