Marea Britanie: Theresa May anunţă că ea va conduce de acum negocierile cu UE privind Brexit-ul

Marea Britanie: Theresa May anunţă că ea va conduce de acum negocierile cu UE privind Brexit-ul

Premierul britanic Theresa May a anunţat marţi că ea va conduce de acum negocierile cu Uniunea Europeană, mutând atenţia Departamentului pentru Brexit spre pregătirea ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar, în timp ce Londra a precizat de asemenea că va menţine legile UE în perioada de tranziţie, relatează Reuters.

În ultimele luni, o unitate specială din cadrul biroului premierului Theresa May a început să joace un rol tot mai mare în negocierile privind Brexit-ul, astfel că anunţul de marţi nu face decât să formalizeze acest transfer de responsabilitate.

"Eu voi conduce negocierile cu Uniunea Europeană, iar secretarul de stat pentru ieşirea din Uniunea Europeană îmi va ţine locul atunci când va fi nevoie", a precizat May într-o declaraţie scrisă transmisă parlamentului.

"DExEU (Departamentul pentru ieşirea din UE) va continua să conducă toate pregătirile guvernului pentru Brexit: pregătirile interne atât pentru scenariul în care există un acord cât şi pentru scenariul în care nu există un acord şi pregătirile pentru negocierile în vederea implementării detaliilor viitorului cadru", se mai arată în documentul citat.

În acelaşi timp, Londra a anunţat marţi cu intenţionează să păstreze legislaţia UE pe timpul perioadei de tranziţie după oficializarea Brexit-ului în luna martie a anului viitor, spunând că elemente ale legilor din 1972 care au făcut Marea Britanie membră a UE vor trebui conservate, inclusiv un rol pentru Curtea Europeană de Justiţie (CEJ).

Conform unui document de politică privind legislaţia, este nevoie de implementarea termenilor oricărui acord final privind Brexit-ul negociat între Londra şi Bruxelles, odată ce a fost aprobat de principiu de parlament.

Documentul este cea mai clară prezentare de până acum privind modul în care guvernul britanic intenţionează ca relaţia dintre Marea Britanie şi UE să fie puţin schimbată pe parcursul aşa-numitei perioade de implementare, care ar urma să dureze până în decembrie 2020.

Documentul prevede o continuare a rolului CEJ pe întreaga perioadă de tranziţie, precum şi aplicarea legilor UE.

"Ca parte a stabilirii unei ieşiri line şi ordonate, Marea Britanie şi UE au convenit ca în perioada de implementare actualele mecanisme ale UE pentru supervizare şi aplicarea legii vor continua să funcţioneze în Marea Britanie", se arată în documentul Departamentului pentru Brexit.

Secretarul pentru Brexit, Dominic Raab, a spus că menţinerea legilor UE a fost necesară pentru a oferi siguranţă în timpul procesului de ieşire din blocul comunitar.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…