Marea Britanie: Un avion comercial ce decolase de la București, interceptat de avioane militare britanice deasupra Mării Nordului

Marea Britanie: Un avion comercial ce decolase de la București, interceptat de avioane militare britanice deasupra Mării Nordului

Avioane ale Forțelor Aeriene Regale britanice (RAF) și avioane militare belgiene au fost ridicate de la sol marți dimineață pentru a intercepta deasupra Mării Nordului un avion ce decolase de la București, pe care l-au escortat până la Birmingham, transmit cotidianele britanice Express și The Mirror.

Avionul românesc, model Saab 340, decolase de la București în jurul orei 01:30 și a aterizat la Birmingham cu puțin timp înainte de 07:30.

Câteva avioane cu destinația Birmingham au fost deviate pentru a permite aterizarea avionului Saab 340, relatează Birmingham Mail.

Avioanele militare britanice care au intervenit au decolat de la baza Brize Norton.

Informații difuzate pe Twitter sugerează că avionul românesc "nu a reacționat''.

Potrivit Daily Star, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării britanic nu a putut confirma imediat motivele interceptării.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina