Marea Britanie: Un deputat pro-Brexit cere un vot de neîncredere împotriva premierului Theresa May

Deputatul conservator pro-Brexit Jacob Rees-Mogg a cerut joi un vot de neîncredere împotriva premierului britanic Theresa May, a anunţat un deputat din grupul său parlamentar, European Research Group (Grupul de Cercetare Europeană - ERG), un grup anti-UE din Partidul Conservator, relatează AFP.

'Rees-Mogg a redactat scrisoarea' în acest sens, a declarat Simon Clark.

'Proiectul de acord de divorţ (cu UE) prezentat astăzi (joi) în parlament este mai rău decât ne aşteptam şi nu reuşeşte să îndeplinească promisiunile făcute poporului de premier', a scris Jacob Rees-Mogg, într-o scrisoare adresată preşedintelui Comitetului 1922, responsabil cu organizarea internă a Tories (conservatorii).

Pentru organizarea unui astfel de vot este necesar sprijinul a 48 de deputaţi, adică 15% din grupul conservator din Camera Comunelor.

Acest anunţ urmează demisiei mai multor miniştri ai guvernului Theresei May, nemulţumiţi de proiectul de acord privind Brexitul pe care aceasta l-a încheiat cu Uniunea Europeană.

Ministrul britanic pentru Brexit Dominic Raab, secretara de stat pentru Brexit Suella Braverman, secretarul de stat britanic pentru Irlanda de Nord Shailesh Vara, precum şi ministrul muncii Esther McVey, şi-au prezentat joi demisia, îngrijoraţi în special în legătură cu soarta rezervată provinciei britanice Irlanda de Nord după Brexit.

Proiectul de acord prevede o aşa numită 'plasă de siguranţă' ('backstop' în engleză), soluţie care prevede existenţa 'unui teritoriu vamal unic' între UE şi Regatul Unit, care se va institui de la sfârşitul perioadei de tranziţie până la data la care un acord ulterior devine aplicabil. Irlanda de Nord va rămâne, prin urmare, parte a aceluiaşi teritoriu vamal ca restul Regatului Unit. Teritoriul vamal unic se referă la toate mărfurile, cu excepţia produselor piscicole şi de acvacultură.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

2 VIDEO Primul semn că se rupe căruța! „Ea crede că suntem atât de proști, de idioți” / Dezvăluiri incredibile des…

3 Marius Coaje, mâna dreaptă a Gabrielei Firea, e un hoț condamnat definitiv la închisoare

4 Personajul care a adus Clanul Sportivilor s-o huiduie pe Kovesi candidează la alegerile locale din partea PSD …

5 VIDEO Priviți, acesta este Pasajul Ciurel, blocat complet luni după-amiază