Marea Britanie: Un imam care i-a încurajat pe copii să devină martiri, condamnat la 6,5 ani de închisoare

Marea Britanie: Un imam care i-a încurajat pe copii să devină martiri, condamnat la 6,5 ani de închisoare

Un tribunal britanic l-a condamnat joi pe un imam la șase ani și jumătate de închisoare pentru că a încurajat terorismul, inclusiv pentru sprijin acordat grupării Statul Islamic (SI) și pentru că le-a transmis unor copii că martiriul islamic este 'succesul suprem' în viață, transmite dpa.

Foto: (c) West Midlands Police / PA / www.theguardian.com

Kamran Hussain (40 de ani), din localitatea Tunstall, situată în apropierea orașului Stoke-on-Trent din comitatul englez Staffordshire, a fost găsit vinovat pentru încurajarea sprijinirii unei organizații interzise și 'predicarea încurajării indivizilor să comită acte de terorism'.

''În timpul predicilor sale la moscheea de pe High Street (din Tunstall), Hussain a susținut virtuțile uciderii, martiriului și jihadului violent și a lăudat eforturile celor care au comis astfel de acte'', a declarat poliția din West Midlands, care l-a anchetat pe imam.

În una dintre predici, la care erau prezenți și copii în vârstă de 10 ani, Kamran Hussain a fost auzit discutând despre 'necredincioși' (kuffar), despre care a spus că vor să 'atace și să ucidă musulmani', a precizat Parchetul britanic.

''În acel context, el le-a cerut celor care îl ascultau să se ridice și să fie gata de sacrificiu, să fie pregătiți să stea în fața elementelor sataniste și să fie gata pentru vărsare de sânge'', adaugă sursa citată.

Șeful unității antiterorism a poliției din West Midlands, Matt Ward, a afirmat că Hussain a încurajat 'ura și violența și și-a manifestat clar sprijinul pentru Daesh (acronimul în arabă pentru Statul Islamic) prin conținutul predicilor sale'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...