Marea Britanie: Un templu vechi de 300 de ani a fost descoperit într-o grotă din Shropshire

Marea Britanie: Un templu vechi de 300 de ani a fost descoperit într-o grotă din Shropshire

În adâncul a ceea ce se credea că este o vizuină de iepuri, din apropiere de o fermă din comitatul Shropshire (vestul Marii Britanii), a fost descoperit un templu cu o vechime de trei secole, a informat BBC citat de EFE.

Sursa foto: www.dailymail.co.uk

Vizuina a atras atenția societății Historic England, însărcinată cu conservarea siturilor arheologice din țară, după ce fotograful Michael Scott a redescoperit acest loc pe care îl văzuse deja într-un clip pe internet.

Scott a pătruns prin tunelul subteran până când a ajuns într-o rețea de culoare cu bolte tăiate în piatră, un spațiu care, potrivit Historic England, ar fi putut fi folosit pentru ritualuri de "magie neagră".

Sursa foto: www.dailymail.co.uk

Potrivit legendei locale, grotele din comitatul Shropshire erau folosite de cavalerii templieri. Totuși, Historic England crede că grota a fost construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea sau la începutul secolului al XIX-lea, când Ordinul Templierilor fusese deja desființat.

"Când am pătruns în interior tăcerea era absolută. Am văzut câțiva păianjeni și nimic mai mult. Când afara ploua poteca pentru a ajunge la grotă era plină de noroi, dar înăuntru era uscat", a declarat fotograful postului BBC.

Contrar credinței locale, experții sunt de părere că o conexiune între grotele din regiune și templieri este improbabilă.

Sursa foto: www.dailymail.co.uk

Cavalerii templieri au fost un ordin militar catolic creat inițial în secolul al XII-lea pentru a-i proteja pe creștinii care mergeau în pelerinaj la Ierusalim pe drumuri periculoase, dar care au ajuns să dețină o uriașă putere economică și politică.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

3 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS