Marea Britanie: Un templu vechi de 300 de ani a fost descoperit într-o grotă din Shropshire

Marea Britanie: Un templu vechi de 300 de ani a fost descoperit într-o grotă din Shropshire

În adâncul a ceea ce se credea că este o vizuină de iepuri, din apropiere de o fermă din comitatul Shropshire (vestul Marii Britanii), a fost descoperit un templu cu o vechime de trei secole, a informat BBC citat de EFE.

Sursa foto: www.dailymail.co.uk

Vizuina a atras atenția societății Historic England, însărcinată cu conservarea siturilor arheologice din țară, după ce fotograful Michael Scott a redescoperit acest loc pe care îl văzuse deja într-un clip pe internet.

Scott a pătruns prin tunelul subteran până când a ajuns într-o rețea de culoare cu bolte tăiate în piatră, un spațiu care, potrivit Historic England, ar fi putut fi folosit pentru ritualuri de "magie neagră".

Sursa foto: www.dailymail.co.uk

Potrivit legendei locale, grotele din comitatul Shropshire erau folosite de cavalerii templieri. Totuși, Historic England crede că grota a fost construită la sfârșitul secolului al XVIII-lea sau la începutul secolului al XIX-lea, când Ordinul Templierilor fusese deja desființat.

"Când am pătruns în interior tăcerea era absolută. Am văzut câțiva păianjeni și nimic mai mult. Când afara ploua poteca pentru a ajunge la grotă era plină de noroi, dar înăuntru era uscat", a declarat fotograful postului BBC.

Contrar credinței locale, experții sunt de părere că o conexiune între grotele din regiune și templieri este improbabilă.

Sursa foto: www.dailymail.co.uk

Cavalerii templieri au fost un ordin militar catolic creat inițial în secolul al XII-lea pentru a-i proteja pe creștinii care mergeau în pelerinaj la Ierusalim pe drumuri periculoase, dar care au ajuns să dețină o uriașă putere economică și politică.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...