Marea Britanie va furniza Ucrainei drone de atac cu rază lungă de acțiune

Marea Britanie va furniza Ucrainei drone de atac cu rază lungă de acțiune

Londra i-a promis președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, drone de atac cu rază lungă de acțiune. Zelenski face o vizită-surpriză în Marea Britanie, în cadrul unui turneu european menit să obțină noi arme pentru contraofensiva împotriva Rusiei.

Zelenski s-a întîlnit cu premierul britanic Rishi Sunak FOTO Captură

Zelenski s-a întâlnit cu prim-ministrul Rishi Sunak la reședința acestuia de la Chequers, unde cei doi au discutat și despre cererea Ucrainei de avioane de luptă occidentale.

Sunak a declarat că Marea Britanie va furniza Ucrainei sute de rachete de apărare aeriană și alte sisteme aeriene fără pilot, inclusiv noi drone de atac cu rază lungă de acțiune, cu o rază de acțiune de peste 200 km, care vor fi livrate în următoarele luni. Nu este clar la ce tip exact de drone se referă anunțul.

Marea Britanie a declarat că va începe antrenamentul de bază al piloților ucraineni în această vară "în paralel cu eforturile Regatului Unit de a colaboracu alte țări pentru a furniza avioane F-16".

Purtătorul de cuvânt al lui Sunak a confirmat că Marea Britanie nu are planuri de a trimite avioane de luptă în Ucraina.

Ucrainenii au luat decizia de a-și antrena piloții pe F-16 și știți că RAF nu le folosește", a spus acesta.

„Conflictul se află într-un moment crucial. Marea Britanie va rămâne fermă în susținerea Ucrainei și a poporului său pentru a se apăra... este important ca și Kremlinul să știe că nu vom pleca. Suntem aici pe termen lung”, a spus premierul britanic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro