Marea Britanie vaccinează în medie 140 de persoane pe minut (ministru)

Marea Britanie vaccinează în medie 140 de persoane pe minut (ministru)

Marea Britanie vaccinează în medie 140 de persoane pe minut împotriva COVID-19, a declarat luni Nadhim Zahawi, ministrul responsabil cu campania de vaccinare, relatează Reuters.

Marea Britanie, pe locul al cincilea în lume după numărul de decese asociate COVID-19, încearcă să se numere printre primele ţări care îşi vaccinează populaţia - considerată ca fiind cea mai bună modalitate de a ieşi din pandemie şi de a face economia să funcţioneze din nou.

Potrivit celor mai recente cifre, în Marea Britanie 3.857.266 de persoane au primit prima doză de vaccin şi 449.736 au primit cea de-a doua doză.

"Merge bine, vaccinăm în medie 140 de persoane pe minut cu prima doză. Aceasta este media, aşa că unele zone se descurcă mai bine", a declarat Zahawi pentru Sky.

"Procesul de vaccinare se va îmbunătăţi pe măsură ce deschidem mai multe centre de vaccinare mari, 17 în total în această săptămână şi 50 până la sfârşitul lunii ianuarie", a mai spus el.
El a declarat că centre de vaccinare funcţionale 24 de ore din 24 vor începe să fie deschise la Londra până la sfârşitul lunii.

Angajaţi în domenii cheie, precum profesorii, poliţiştii şi cei care lucrează în magazine ar putea trece în fruntea listei pentru vaccinare imediat după ce toate persoanele peste 50 de ani vor fi vaccinate, a mai spus Zahawi.

În prezent, Marea Britanie vaccinează persoanele considerate cele mai vulnerabile, începând cu cele care trăiesc în căminele pentru bătrâni şi cele peste 80 de ani.

Cu toate acestea, a afirmat Zahawi, campania de vaccinare în Marea Britanie este limitată de procesul de fabricaţie "anevoios", iar modificările aduse de Pfizer la producţia sa de vaccinuri ar putea conduce la o scurtă întrerupere a aprovizionării, a precizat el.

Ministrul Zahawi a declarat pentru postul de radio LBC că Marea Britanie speră la 2 milioane de vaccinuri pe săptămână de la AstraZeneca, însă aceste cifre nu vor fi atinse decât la mijlocul lunii februarie.

"A fost cam anevoios", a spus Zahawi despre fabricarea vaccinurilor.

"Este normal să existe întârzieri. Orice nou proces de fabricaţie întâmpină provocări la început, este anevoios, însă începe să se stabilizeze şi va fi din ce în ce mai bine săptămână după săptămână", a spus el pentru BBC.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...